Flyktingar och främlingar - vad har vi lärt oss?


Föreläsning med Jonas Niklasson

Gotland tar emot flyktingar 2015-2019. Vilka erfarenheter har vi gjort? Under hösten 2015 bestämde sig Migrationsverket till slut för att också skicka flyktingar till Gotland. Det gick från nära noll till flera hundra på någon vecka. Hur gjorde vi, vad hände? Med erfarenheter från framförallt södra Gotland jag vill berätta om hur de här åren har påverkat mig och min familj. Hur har det påverkat vårt samhälle? Jag kommer att försöka besvara frågan varför jag engagerade mig alls. Det fanns människor i min närhet som sa öppet att de inte skulle våga göra som jag. Då förstod jag inte riktigt vad de menade. I efterhand kan jag ändå se att vi i stort sett lyckades med det vi föresatte oss. Jag skall försöka beskriva vad vi gjorde rätt. Den stora svårigheten för de flesta av oss var att både vi och flyktingarna fick göra det här för första gången. Så sammanfattar Jonas Niklasson. lärare på Gotlands Folkhögskola sin kommande föreläsning.

När: 29 januari 2020 18:30 - 29 januari 2020 20:00

Var: Almedalsbiblioteket Visby Cramérg. 5 / Visby

Arrangör: Almedalsbiblioteket Visby och Rädda Barnen Gotland