Fira lanseringen av Kvinnans Plats


NU TAR KVINNOHISTORIEN PLATS I STADEN Kom och fira lanseringen av Kvinnans Plats, där Stockholms Kvinnohistoriska lyfter kvinnohistoria ur arkiv och samlingar och låter berättelserna flytta ut i staden – där historien utspelat sig.

Följ med till en historisk Stockholmsvardag i berättelser om aktivism, hungersnöd, förbjudet sex, facklig kamp, häxor och mycket mer när inbjudna historiker och forskare berättar om kvinnors vanliga och ovanliga livsöden. Genom poddar 🎧 och publika evenemang med platsvandringar, visningar och samtal låter vi stockholmarna lära känna sin omgivning på ett nytt sätt – med staden som fond.

De första tio berättelserna är valda i samarbete med Stadsmuseet i Stockholm och fokuserar på kvinnohistoria ur deras basutställning och samlingar.

Plats: Sevenbomsalen, Stadsmuseet i Stockholm Tid: 15.00–17.00

SCHEMA: 🎼 Artisten och låtskrivaren Marlene både välkomnar och avrundar. 🌟 Konferencier är journalisten och programledaren Soraya Hashim. 💬 Stockholms Kvinnohistoriska och Stadsmuseet i Stockholm berättar om projektet tillsammans med produktionsbolaget Soundtelling. 🎤 Rebecka Lennartsson, docent i etnologi och forskningschef på Stadsmuseet i Stockholm – om gömd kvinnohistoria. 🏙 Hur aktiveras stadsrummet? Ett möte mellan offentlig kultur och forskning. Medverkande: Stella d’Ailly, konstnär och curator, grundare och verksamhetsledare för Mossutställningar, Saadia Hussain, konstnär och konstpedagog, Anna Asplind, koreograf, konstnär och dansare. 🔎 Du får också en kort introduktion till Kvinnans plats i Stockholmsutställningen. 🍤 Vi dukar självklart upp med dryck och tilltugg. Varmt välkomna!

ETT MUSEUM PÅ 187 160 000 M² Stockholms Kvinnohistoriska är ett museum dedikerat till kvinnohistoria, som bedriver innovativ museiverksamhet runt om i Stockholm – utan en egen permanent byggnad. Vi skapar nya samarbeten, kunskapsutbyte och förstklassiga kulturupplevelser för stockholmarna och stadens besökare, samt verkar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Med stöd av Stockholms stad.

🔶 KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT 🔶

När: 29 januari 2020 15:00 - 29 januari 2020 17:00

Var: Stadsmuseet i Stockholm / Stockholm

Arrangör: Stockholms Kvinnohistoriska och Stadsmuseet i Stockholm