Demonstration mot mäns våld mot kvinnor


Hej och välkomna! Det kommer hållas en demonstration i centrala Göteborg mot mäns våld mot kvinnor. Ca: 300 kvinnor har mördads av sin partner eller expartner sedan början på 2000-talet. 22 kvinnor var det 2018. Var 20:e minut misshandlas en kvinna i Sverige och enligt brå:s uppskattning begås det ca: 100 våldtäkter per dag.

Vart? I centrala Göteborg, exakt plats kommer senare.

Hur? Demonstrationen kommer gå till så att vi går i en samlad trupp från punkt A till punkt B, mer info om exakt rutt och plats kommer senare när demonstrationstillståndet är klart. Vi kommer ha plakat, en banderoll och även en eller några ramsor så vi också hörs bland folket. Mer detaljerad info ang det kommer.

Vem? ALLA kön är välkomna. ALLA som stöttar och brinner för kvinnors rättigheter och som vill ha förändring är välkomna.

Mer info och bakgrund finns att hitta i Facebookgruppen ”Rättslösa i Göteborg”.

När: 26 januari 2020 16:00 - 26 januari 2020 17:00

Var: I centrala Göteborg, exakt plats kommer senare. / Göteborg

Arrangör: Olivia Werner