Maria Lind visar Den futuristiska orten


Välkommen på visning av Den futuristiska orten, en utställning med verk av Christian Nyampeta, Suki Seokyeong Kang, Joar Nango /Lajos Gabor och Anne Low.

English below

Utställningen, curerad av Tensta konsthalls förra chef Maria Lind, är resultatet av ett samarbete mellan konsthallen, Folkets Hus och Parker, Etnografiska museet, Stockholms Läns museum och ett antal hembygdsföreningar runtom Stockholm.

Utställningen tar sikte på förändringar och pågående rörelser som kan spåras både på landsorten och i förorten. Sällan nämns den här typen av platser i samma mening, men de har mycket gemensamt i det att befolkning fått känna av hur samhället har dragit sig tillbaka och då har vissa funktioner och initiativ täckts upp genom självorganisering.

Visningen görs av Maria Lind.

English

Join us for a curator's introduction to our current exhibition Sites of the Future, an exhibition including works by Christian Nyampeta, Suki Seokyeong Kang, Joar Nango /Lajos Gabor and Anne Low.

The exhibition, curated by the former director of Tensta konsthall, Maria Lind, is the result of a collaboration consisting of People's house and parks, heritage organisations, the Ethnografic museum in Stockholm and Stockholms Läns museum.

Sites of the Future aims at the changes and moments that can be traced in the suburb as well as rural areas. These two are seldom mentioned in the same sentence, although they have a lot in common in the sense of while society has withdrawn over time, local initiatives have sprung out to cover up certain functions and services.

Introduction by Maria Lind.

När: 5 januari 2020 13:00 - 5 januari 2020 14:00

Var: Tensta Konsthall Taxingegränd 10 / Stockholm

Arrangör: Tensta konsthall