Demonstration mot nedskärningar i Malmös skolor


Stor demonstration mot de planerade nedskärningarna i Malmös förskolor och skolor.

Den 17 december skall Grundskolenämnden rösta genom 2020 års budget. Budgeten som de planerar rösta genom kommer innebära minskade resurser för stadens skolor och många skolor kommer tvingas antingen dra ner på personal eller utöka antalet barn i varje klass.

Samma ekonomiska åtstramningar med minskade resurser planeras inom stadens förskolor.

Rambudgeten som ger förskolor och skolor deras ekonomiska utrymme är redan bestämt av kommunfullmäktige. Men det är aldrig för sent att tänka om och tänka rätt.

Förskolor och skolor i vår stad kämpar redan med för knappa resurser. Många barn i Malmö riskerar redan att hamna i det utanförskap det innebär att inte klara grundskolan. Vi måste satsa mer på stadens skolor - inte mindre.

Lärare, elever, föräldrar och alla Malmöbor, den 16 december genomför vi en demonstration, en kastrullorkester eller cacerolazo inspirerad av protesterna mot nedskärningspolitiken i Chile, Libanon och på andra platser i världen. Ta med en kastrull och kom (och ett par öronproppar om du ogillar höga ljud).

När: 16 december 2019 17:30 - 16 december 2019 19:00

Var: Stadshuset, Malmö August Palms plats 1, / Malmö

Arrangör: Malmöskolor mot nedskärningar