Lisa Bjurwald om BB-krisen: Sveket vid livets början


Författaren och journalisten Lisa Bjurwald har skrivit en reportagebok som är den första djupgående granskningen av krisen i svensk förlossningsvård. Gravida som tvingas föda i snödrivor längs norrländska landsvägar. Spädbarn och mödrar som skadas vid kaotiska förlossningar. Vårdpersonal som gång på gång slår larm om patientsäkerheten utan att något händer. Hur kunde det gå så fel och hur kan det största som sker i människans liv värderas så lågt?

Lisa Bjurwald har pratat med mödrar, barnmorskor, läkare, psykologer och politiker från hela Sverige. Bilden är tydlig: Det handlar inte om en tillfällig kris, utan om ett permanent nödläge. Spädbarn dör eller hjärnskadas för livet och berättigad oro viftas bort som sjuklig fobi. Kvinnor utsätts för övergreppsliknande, ifrågasatta metoder och får sina kroppar förstörda. Utan chans till upprättelse, och utan att deras skador förs in i statistiken.

Nu kommer Lisa Bjurwald till ETC Bokcafé för att berätta mer om BB-krisen i ett samtal med Dagens ETC:s Stina Berglund.

Boka biljett här

https://varuhuset.etc.se/product.html/15-januari-2020---lisa-bjurwald-om-bb-krisen-sveket-vid-livets-borjan?category_id=170

OBS! Begränsat antal platser.

Beställ också gärna en god smörgås att äta medan du lyssnar.

Kulturprogrammet arrangeras av NBV och ETC Stödförening.

När: 15 december 2019 18:00 - 15 december 2019 19:30

Var: ETC Bokcafé Stockholm Sankt Paulsgatan 14 / Stockholm

Arrangör: ETC Bokcafé Stockholm och 3 andra