Sjukvårdsmarschen


Vi har fått en ny startpunkt av polisen pga en byggkran! Startpunkten är nu Norrbro, 250 meter från Mynttorget, vi kommer att så och visa folk rätt!

Nu har vi i Stockholms vård fått nog.

Storvarsel och omorganisationer blev droppen som fick bägaren att rinna över. Facebook-gruppen Stockholms sjukvårdsupprop består av sjukvårdspersonal och den 14:e december marscherar vi genom stan tillsammans med patienter och medborgare för att visa vårt missnöje över de beslut, varsel och organisationsförändringar som kommer skapa patientosäkerhet, förlänga vårdköerna och i slutändan drabba inte bara våra sjukaste och sköraste patienter, utan hela befolkningen.

Vården behöver rustas upp, inte ner. Varslen måste dras tillbaka med omedelbar verkan. En omställning till vård närmare befolkningen kan omöjligen framtvingas genom neddragningar på sjukhusen. Till att börja med måste det ske genom investeringar i vårdcentralerna. Vi vill se ett slut på experimentverkstaden i Stockholms sjukvård. Som vårdpersonal vet vi mest om hur sjukvården bör organiseras, men vi behöver resurser att göra det och inflytande över hur det ska gå till. Patientsäkerheten är visst hotad!

Alla är välkomna att gå med i detta fredliga tåg.

Ta gärna med plakat, men vi vill inte ha några partipolitiska symboler och inte heller några personangrepp.

Klockan 12:00 samlas vi på Mynttorget och lyssnar på några talare. Ca 12:50 går vi från Mynttorget, via Riddarhuset, Vasabron, Tegelbacken, Stadshuset, Hantverkargatan fram till Landstingshuset, där manifestationen avslutas med ytterligare tal.

Väl mött

Länk till event i Göteborg samma tid och dag: https://www.facebook.com/events/713998872454797/

När: 14 december 2019 12:00 - 14 december 2019 15:00

Var: Norrbro / Stockholm

Arrangör: Stockholms sjukvårdsupprop