Socialistisk feminism med Rossana Dinamarca!


Vi i Vänsterpartiet är feminister. Det innebär att vi ser att män överordnas kvinnor i vårt samhälle. Och framför allt innebär det att vi kämpar för att förändra det! ✊

För oss är feminismen inte en sakfråga. Till skillnad från andra partier så som påstår sig vara feministiska samtidigt som de gynnar rika män så har vi i vänstern en feministisk klassanalys som genomsyrar all vår politik.

Vi ser att ojämlikheten och kvinnoförtrycket finns i alla livets och samhällets vrår, och det är därför vi har en feministisk analys av alla politiska frågor. Det är även därför vi valt att, olikt alla andra partier, inte ha ett kvinnoförbund. Alla våra företrädare måste vara feminister och prioritera jämställdhet och kvinnokamp. Därför driver vi feministiska krav inom praktiskt taget alla politiska områden.

Men vad innebär detta i praktiken? Varmt välkommen till Södermalmsvänsterns kväll med vår tidigare vice ordförande och feministiska talesperson Rossana Dinamarca som berättar om hur vi bedriver socialistisk feminism!

Fika från 17:30 och vi börjar 18:00. Medlemmar och alla som identifierar sig som vänster är varmt välkomna! ♥

När: 12 december 2019 17:30 - 12 december 2019 20:00

Var: ETC Bokcafé Stockholm Sankt Paulsgatan 14 / Stockholm

Arrangör: Vänsterpartiet Södermalm och ETC Bokcafé Stockholm