Frukostseminarium: Den engagerade journalisten


Välkommen till nästa #srfrukost – ett frukostseminarium om var gränsen går mellan personlig övertygelse och objektiv journalistik

OBS! För att säkra en plats på seminariet måste du anmäla dig genom länken: https://invajo.com/l/CdgSOCJud1 Endast anmälan via Facebook räcker alltså inte.

Människa och journalist samtidigt. Hur gör man för att få det att gå ihop? En av journalistikens grundstenar är att den ska stå fri från särintressen. Samtidigt växer ett alltmer värderingsstyrt samhälle fram. Hur hanteras frågan på redaktionerna?

Kan moraliska dilemman uppstå när viktiga samhällsfrågor fångar engagemanget? Kan man som journalist förhålla sig oberoende och neutral till något man brinner för? Eller är det först genom att vara helt öppen med sin position som man blir trovärdig på riktigt?

Välkommen till ett frukostseminarium som tar upp frågor om var gränsen mellan engagemang och objektiv journalistik går. Seminariet inleds med ett samtal mellan moderator Erik Blix och Marcus Ekdahl, redaktionschef på HD/Sydsvenskan. Därefter följer ett panelsamtal.

Medverkande: • Marcus Ekdahl, redaktionschef på HD/Sydsvenskan. • Aleyna Kaya, journalist och student • Paulina Neuding, krönikör, jurist och Europaredaktör för nättidsskriften Quillette • Hanna Toll, kanalchef Sveriges Radio Göteborg • Björn Wiman, kulturchef Dagens Nyheter

Seminariet inleds av Sveriges Radios vd Cilla Benkö. Moderator är Erik Blix.

Fri entré men antalet platser är begränsat.

Frukost serveras från klockan 07.45 i studio 4 i Radiohuset. Seminariet finns tillgängligt för lyssning i efterhand i appen Sveriges Radio Play eller på Sverigesradio.se/träffaoss

Alla tidigare seminarier finns på: https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=5135&grupp=32361

När: 12 december 2019 08:15 - 12 december 2019 09:15

Var: Sveriges Radio Oxenstiernsgatan 20 / Stockholm

Arrangör: Sveriges Radio