Flashmob Alerta: En Förövare i din väg


Onsdag 11e december ses vi för ytterligare en flashmob!! Den här gången med "En förövare i din väg", den SVENSKA versionen av feministiska hymnen ”Un violador en tu camino”. Vi ses kl. 14.15 utanför Kulturdepartementet!!!!

Kulturministern Amanda Lind har kallat alla #metoo upprop inom hennes område till ett möte. Direk efter mötet vill vi kalla kvinnor, transkvinnor och icke binära till att framföra flashmoben ”En förövare i din väg” på Drottninggatan 16, utanför Kulturdepartementet. Vi kräver att Amanda Lind och dom andra ministrarna agerar kraftfullt mot sexuellt våld!! Vi måste se förändring!!

Bakgrund: Som en del av det chilenska folkets kamp för ett demokratisk samhälle har flera grupper manifesterat sedan oktober - mot patriarkatets våld mot kvinnor. I Chile har kvinnor blivit utsatta av polisen under demonstrationerna, sexuella trakasserier är vanligt och vi nås av information om gymnasiestudenter som tas till fånga, torteras och våldtas. Flashmoben Un violador en tu camino har snabbt vunnit spridning i flera länder utanför Chile. I Stockholm deltog femhundra personer vid en aktion 2a december. Nu har flashmoben översatts till svenska och anpassats till en svensk #metoo-kontext.

HUR GÅR DET TILL? - Vi ber er att träna hemma på koreografin, en video med koreografin kommer att publiceras i eventet inom kort. Texten längre ner👇 - Vi samlas utanför Kulturdepartementet kl. 14.15. - Klä dig gärna i färgglada kläder och ta med en nylonstrumpa i svart som du kan ha som ögonbindel. - Vi ställer upp oss (med lite avstånd mellan oss) och är redo för att starta Flashmoben kl. 14.30. - 2 systrar kommer att stå vända mot er så att ni kan se vilka rörelser som ska göras. En syster trummar för att markera beatet. - Det är okej att ha fusklapp, vi kommer att ha manus utskrivet som ni kan få. -Vi kommer att ha en grym slagverkare Deidre Palacios som spelar beatet vi dansar till.

PLATS: Drottninggatan 16 TID: Vi samlas kl. 14.15. Flashmoben börjar 14.30. FRÅGOR?: Skicka meddelande genom eventet. Vi kollar regelbundet.

Konstnärerna Paula Urbano och Nasim Aghili är initiativtagare och genomför eventet tillsammans med Döttrar av internationell solidaritet som arrangerade flashmoben på Sergels Torg, 2a december. Paula Urbano kommer även att vara en av företrädarna för #konstnärligfrihet (bildkonstnärernas upprop)i mötet med kulturministern.

Översättningen och bearbetning har gjorts av Paula Urbano, Petra Bauer och Petra Hultman. Dom har inte bara översatt texten ordagrannt utan bearbetat texten till en svensk kontext genom att fokusera på andemening, musikalitet och rytm.

Vi ses!

Nasim Aghili och Paula Urbano

Tack till Macarena Dusant, Petra Bauer och Petra Hultman.

Det feministiska kollektivet från Chile Lastesis egen version av deras intervention.

https://m.youtube.com/watch?v=aB7r6hdo3W4

Texten till En förövare i din väg

Patriarkatet dömer oss (i)från dagen då vi föds Straffet som vi bär är det våld ni inte ser

Patriarkatet dömer oss (i)från dagen då vi föds Straffet som vi bär är det våld ni nu ser

Det är mord Saknas skyddsadress för hat och hot med nätaccess Det är våldtäkt

Kvittar hur jag var klädd om jag flirtat verkat rädd Felet det var inte mitt aldrig nånsin det var ditt Kvittar hur jag var klädd om jag flirtat verkat rädd Felet det var inte mitt aldrig nånsin det var ditt

Förövaren var du Förövaren är du

Det är polisen Domarna Staten Och Politiker

Staten kränger vapen hjälper våldtäktssoldaten Staten kränger vapen hjälper våldtäktssoldaten

Förövaren var du Förövaren är du

Här är polisen som mitt i gatan står Han visar hur man kör Han visar hur man går Ibland blir det stopp och då är gatan fri då kilar alla våldtäktsmän förbi

Förövaren är du Förövaren är du Förövaren är du Förövaren är du

När: 11 december 2019 14:30 - 11 december 2019 14:35

Var: Drottninggatan 16 / Stockholm

Arrangör: Nasim Aghili