Ortens bästa poet - on tour: Borås


Förenade förorter och våra medarrangörer från Borås presenterar stolt Ortens bästa poet – on tour i Borås, i samarbete med stiftelsen Natur & Kultur, Riksteatern, Universal Music Group och med stöd från Borås stad, ABF och Västra Götalandsregionen.

Ortens bästa poet var ett nationellt förortsmästerskap i poesi som hölls i tre år och lades ner 2018. Varje år, när tävlingen fanns, kom tusentals unga personer, främst från landets förorter, för att ta del av en folkfest fylld av poesi. Man hejade fram sina favoritpoeter och tävlingen blev en sensation i hela landet. Mot denna bakgrund finns nu en vilja att hålla poesin och ortenkultur levande och för att göra detta anordnas nu denna turné runtom i landet i flera olika städer.

Kvällen börjar med att lokala kulturutövare ställer sig på scen, därefter blir det poesi med Simon Matiwos (vinnare av Poetry Slam-SM 2015), Iman Talabani (silvermedaljör Ortens bästa poet 2016), Farhiya Feysal (vinnare Ortens bästa poet 2018), Samantha (tävlande Ortens bästa poet Borås 2018), Thalia (tävlande Ortens bästa poet Borås 2018)

Kvällen avslutas med ett artistuppträdande av Greekazo!

GRATIS INTRÄDE - Insläpp 17:00

När: 7 december 2019 17:00 - 7 december 2019 20:00

Var: Boråshallen / Borås

Arrangör: Förenade Förorter