Historiens vita fläckar - Om rasismens rötter i Sverige


Uppsala FN-förening i samarbete med Fredens hus bjuder er till föredrag med Maria Ripenberg, journalist och författare från Uppsala. I höst kom hennes bok "Historiens vita fläckar. Om rasismens rötter i Sverige" ut på Appell förlag. Generationer av svenskar saknar kunskaper om svensk historia som behövs att kunna att härleda dagens allt mer normaliserade rasism. Skol- och uppslagsböcker saknar alltjämt information om Sveriges koloniala historia i Amerika och Afrika, svensk slavhandel, slaveri på svensk mark och svensk inblandning i kolonial terror i Afrika. Boken vill väcka en diskussion om detta. Moderator för eventet är Véronique Simon, universitetslektor vid Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier.

Datum: Onsdagen den 4 december Tid: kl. 17.30-19.00 Plats: Fredens hus, Uppsala slott

När: 4 december 2019 17:30 - 4 december 2019 19:00

Var: Fredens Hus Drottning Christinas väg 1a / Uppsala

Arrangör: Uppsala FN-förening - Uppsala United Nations Association och Fredens Hus