Bilden av mig – nu och då


Idag fotograferar vi oss själva och lägger upp på sociala medier av olika anledningar och i olika situationer. Allt från en träningsselfie i gymmet till en selfie med kaninöron på Snapchat. Men vad är en selfie och vad innebär det? Är detta ett nytt fenomen? Finns det några likheter eller skillnader mellan det traditionella fotografiska självporträttet och dagens selfie?

För att reda ut detta har vi, Stockholms läns museum, Stockholms Kvinnohistoriska och CFF – Centrum för fotografi, bjudit in Lisa Ehlin – doktor i modevetenskap, kulturskribent och redaktör, Arvida Byström – fotograf och konstnär och Eva Dahlman – hedersdoktor i fotohistoria och vice ordförande för Centrum för fotografi. Kvällens moderator är konstnären och poeten Makda T. Embaie.

Om de medverkande: Lisa Ehlin är doktor i modevetenskap, kulturskribent och redaktör.

Arvida Byström är fotograf och konstnär och har ställt ut sin konst över hela världen, samt jobbat med många stora tidningar och märken.

Eva Dahlman har arbetat med de fotografiska samlingarna på Nordiska museet och Kungliga biblioteket. Hon har publicerat en rad artiklar i fotohistoriska ämnen både i Sverige och utomlands.

Makda T. Embaie – kvällens moderator. Hon är konstnär och poet och studerar för närvarande fri konst på Konstfack och Decolonizing Architecture på Kungliga konsthögskolan.

17.40 serveras kaffe och smörgås.

Fri entré! Kom i tid, först till kvarn gäller.

När: 4 december 2019 18:00 - 4 december 2019 19:30

Var: CFF – Centrum för fotografi Tjärhovsgatan 44 B / Stockholm

Arrangör: Stockholms läns museum