Av det känsligare slaget. Män och våld mot kvinnor.


MÄN Uppsala uppmärksammar Internationella dagen mot våld mot kvinnor med föreläsning av forskaren Lucas Gottzén!

MER INFO OM KVÄLLEN KOMMER!

Lucas Gottzén är professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet. Gottzén har bland annat forskat om föräldraskap och familjeliv samt känslor, kroppslighet och identitetsskapande bland unga, med särskilt fokus på genus, sexualitet och våld

Gottzén är aktuell med sin senaste bok, "Av det känsligare slaget: Män och våld mot kvinnor". Boken bygger på mäns och killars berättelser om sitt fysiska och sexuella våld. Den ger unika inblickar i hur de tänker kring våldet, deras skam och rädsla för vad andra ska tycka, deras frustration och ilska när de blir uthängda som våldsverkare. Boken analyserar också hur mäns våld förstås i medier, inom politiken och bland unga.

PLATS: Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala Län Kungsängsgatan 12, 753 22 Uppsala

TID: 18.00

NÄR: 2019-11-25 - 25 NOVEMBER

TILLGÄNGLIGHET: Både hiss och RWC-toaletter finns.

Varmt välkommen!

Evenemanget genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

När: 25 november 2019 18:00 - 25 november 2019 19:30

Var: Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län Kungsängsgatan 12, 1 tr. / Uppsala

Arrangör: MÄN Uppsala