Brunch och föreläsning om #Metoo


BRUNCH MED F!

Välkommen på brunchbuffé och lyssna på föreläsningen " #Metoo: Avslöjandets och lyssnandets tid" med forskaren och universitetsläraren Ninni Carlsson.

När: Söndagen den 24 november kl 12 - 14.30 Var: Viktoriasalen, Viktoriahuset, Linnégatan 21. Hållplats: Prinsgatan

OBS! Anmäl ditt deltagande senast den 19 november genom att lämna en kommentar här i eventet eller maila till styrelsen@figoteborg.se Meddela också eventuella allergier. Det räcker alltså inte att bara kryssa i "kommer" på eventet.

Hålltider: 12.00 Brunchbuffé (meddela eventuella allergier via mail till styrelsen) 13.00 Föreläsning om #Metoo med forskaren Ninni Carlsson 14.15 Information från styrelsen 14.30 Avslut

Hjärtligt välkomna önskar styrelsen!

Läs mer om Ninni Carlsson och hennes föreläsning #Metoo här nedan.

Metoo: Avslöjandets och lyssnandets tid

Ninni Carlsson

Vad var det som hände hösten och vintern 2017-2018 och har det förändrat vårt samhälle? Ninni Carlsson, forskare och universitetslärare vid Institutionen för Socialt arbete, Göteborgs universitet, talar med oss om hur det började, vart vi är på väg och vad det betyder för den som blivit utsatt för sexuella övergrepp. I hennes doktorsavhandling, Avslöjandets tid. Kvinnors bearbetning av sexuella övergrepp berättar kvinnor som var utsatta under uppväxten om sina liv. Boken beskriver vad som blev möjligt i Sverige genom kvinnorörelsens arbete på 1970-talet och speglar vad som sker i och genom #metoo. När de första offentliga debatterna om sexuella övergrepp inleddes fungerade det som strålkastare för Ninnis intervjupersoner. Många kritiska belysningar till stöd för kvinnor och barn ledde till möjligheter att tänka medvetet om egna erfarenheter, finna ord för dem och att både längta och söka efter någon att prata med. Att vid samma tid också finna någon som lyssnade och att bli trodd innebar en starkt förvandlande kraft.

När: 24 november 2019 12:00 - 24 november 2019 14:30

Var: Viktoriahuset - Folkets Hus Linnégatan 21 / Göteborg

Arrangör: Feministiskt initiativ Göteborg och Feministiskt initiativ