Filmfrukost: Sara Lidman – med allt sitt väsen


Vem var Sara Lidman, bakom de politiska sanningarna och recensenternas lovord?

Vi är många som minns henne, som läst henne och lyssnat på henne. Hon satte ord på vreden över kriget i Vietnam. Hon gjorde gruvarbetarnas villkor tydliga. Hon tog upp kampen med skogsbolagen mot gifter i skogen och kalhyggen. Romansviten om Jernbanan som drogs genom landet är både hennes egen historia och hela Norrlands. Västerbotten och Vietnam. Skogen och Kärleken.

Den 17 november bjuder vi till filmfrukost med visning av SARA – MED ALLT SITT VÄSEN, en film om Sara Adela Lidman, flickan från Västerbotten som blev författare.

Efter visningen följer ett samtal mellan regissör Gunilla Bresky och Ulrika Kärnborg, ordförande Fredrika Bremer-förbundet.

Evenemanget är ett samarbete mellan Folkets Bio, Stockholms Kvinnohistoriska och Fredrika Bremer-förbundet.

Köper du biljett till Filmfrukost ingår en frukostbricka som du äter i biosalongen till filmen. Frukostpaket består av vegetarisk frukostfralla med ost & grönt, yoghurt med husets müsli, äppelmust, frukt, kaffe eller te. Om vegansk frukost eller specialkost önskas, maila: info@biorio.se. När filmfrukostpaketen är slut släpper vi Filmfika (kaffe/te och kaka).

Biljetter filmfrukost begränsat antal (bio + frukost): 210 kr Biljetter filmfika (bio + kaffe/te & småkaka): 160 kr

Obs! För att vara garanterad frukost måste du förköpa din biljett.

När: 17 november 2019 10:30 - 17 november 2019 13:30

Var: Bio Rio Hornstulls Strand 3 / Stockholm

Arrangör: Folkets Bio, Bio Rio, Stockholms Kvinnohistoriska, Fredrika Bremer-förbundet