Manifestation till minnet av kristallnatten


Det är 81 år sedan novemberpogromen ägde rum i Tyskland. I ett förebud om vad som skulle komma sattes mängder av synagogor i brand, judiska butiker vandaliserades, hundratals judar mördades och tiotusentals sändes till koncentrationsläger. Kulmen var natten mellan 9 och 10 november, den så kallade Kristallnatten. De kommande åren mördade nazisterna miljontals judar, romer, fackföreningsaktiva, homosexuella, oppositionella och personer med funktionsnedsättning.

Efter kriget var enigheten stor: Vi får aldrig glömma detta! Idag är de flesta som själva upplevde Förintelsen borta och det är upp till oss andra att hålla minnet vid liv. För rasismen – antisemitism och islamofobi - nedvärdering och diskriminering av minoriteter eller jakt på flyktingar upphörde inte. Tvärtom, idag odlas de åter när högerextremism och till och med fascism vädrar morgonluft.

Därför samlas vi återigen den 9 november både för att minnas och hedra nazismens offer och som ett löfte att bekämpa rasismen, här och nu.

Bekämpa rasism, antisemitism och islamofobi För alla människors lika värde – stoppa fascism och högerextremism

Talare och program: Kommer snart!

Medarrangörer: Revolutionär pride

Vill din organisation vara medarrangörer? Hör av dig till ansvarig Alexis Aguirre på alexis.aguirre@ungvanster.se eller på telefon 0768144758.

När: 9 november 2019 17:30 - 9 november 2019 19:30

Var: Sergels torg / Stockholm

Arrangör: Ung Vänster Storstockholm och Revolutionär Pride Stockholm