Poesikväll med Athena Farrokhzad


Poesikväll med Athena Farrokhzad

Välkommen till vår mysiga scen där vi ikväll har det stora nöjet att välkomna poeten och dramatikern Athena Farrokhzad! Hon debuterade 2013 med samlingen Vitsvit som bl a blev nominerad till Augustpriset. Nu rykande aktuell med en ny diktsamling, I rörelse, och även den omskrivna samlingen Berör och förstör som innehåller 79 dikter av svenskspråkiga författare, skrivna från 1999 och framåt.

Denna kväll bjuder på ett samtal med Athena som sedan läser sina dikter. Efteråt är scenen fri för era dikter.

Det fria ordets hus, Kungsgatan 29c, kl. 18:00

http://rabensjogren.se/nyheter/190359-poesi-for-en-ny-generation

Om hennes nya samling:

Det här är en dikt om plikt; jag är ganska nöjd med rimmet

Det här är ett plakat med dikt; håll upp det över huvudet

Det här är en hyllning till övertygelse; den är inte våldsammare än tvivlet

Det här är tvivlet; jag har begravt det bredvid hunden

I en samling fristående dikter som rör sig mellan fascismens frammarsch, rytmens räddning och vardagen i förorten skriver Farrokhzad till och genom de gemenskaper som format hennes liv och dikt. I rörelser mellan individ och kollektiv, mellan tradition och förnyelse, mellan samtidens gravallvar och absurditet föreslår hon en poesi som vill användas utan att göra avkall på komplexitet, som adresserar sorgen över de politiska ordningarna, samtidigt som den ser historiens utkomst som möjlig att ingripa i. Med efterord av Lars Raattamaa.

När: 30 oktober 2019 18:00 - 30 oktober 2019 19:30

Var: Det fria ordets hus Kungsgatan 29 c / Växjö

Arrangör: Det fria ordets hus och Växjö bibliotek