Feministisk Festival 2019 - Programpunkter!


Då var det äntligen dags för årets upplaga av Feministisk Festival i Malmö!

Vi presenterar stolt våra tre programpunkter och hoppas att ni är lika spända på dem som vi:

Programpunkt 1: Florencegruppen presenterar: Att gå samman mot orättvisor på arbetsplatsen: personalkris som kvinnofråga

Ett samtal om hur man organiserar sig mot något man tycker är fel på sin arbetsplats, och hur skapar man allierade? Hur når man ut med sitt budskap? Vad ligger i begreppet personalkris i vården idag och varför drabbar det främst kvinnor? Vad är vägen framåt?

Dag: Lördag 12 okt Tid: 10.00 - 10:50 Plats: Sal: Lilla salen på ABF Spånehusvägen 47, Malmö

Programpunkt 2: Kulturföreningen Sada presenterar: Att organisera sig i föreningslivet i Sverige som kvinna från arabisktalande land

Paneldiskussion kring hur men organiserar sig som samhällsintresserad kvinna i ett nytt land? Utmaningar kring integration och skillnader i förutsättningar – och hur kvinnor kan stärka varandra i sina engagemang.

Språk: Arabiska och svenska

Anfal Mahdi leder samtal med Rabaa Rahal, Sabrin Omar och Mai Habib.

Dag: Lördag 12 okt Tid: 15.00 - 15:50 Plats: Sal: Lilla salen på ABF Spånehusvägen 47, Malmö

Programpunkt 3: Kvarnby Folkhögskola och Ung Vänster: Att möta unga i samtal om kvinno- och främlingsfientlighet

Det finns idag en växande trend av kvinno- och främlingsfientlighet hos unga, framförallt hos unga män (se bl.a. MUCF attitydundersökning Unga med attityd 2019). Samtidigt är jämställdhet och migration två frågor som unga skattar som viktiga. Hur möter man negativa attityder hos unga kring dessa frågor i vardagen?

I samtalet deltar Olga Kertzscher från Ung Vänster, en organisation som ofta deltar i debatter och samtal kring jämställdhet och rasism i Skånska skolor, och Boel Pettersson med lång erfarenhet av att arbeta som lärare i grundskola samt styrelseledamot för Kvarnby folkhögskola.

Dag: Lördag 12 okt Tid: 16.00 - 16:50 Plats: Sal: Lilla salen på ABF Spånehusvägen 47, Malmö

Sist men inte minst kommer vi att ha vårt fantastiska Avanti-bokbord på plats hela lördagen! Där kan man inte bara shoppa julklappar till hela bekantskapskretsen för tio år framöver av alla våra gamla klassiker utan också spana in trendsäkra nyheter inom feministisk litteratur! För vad är det som händer egentligen? Författare bör veta, och snart även du!

Arrangemangen sker i samarbete med ABF.

Tillgänglighet: ABF har tillgänglighetsanpassade lokaler.

Varmt välkomna!

När: 12 oktober 2019 10:00 - 12 oktober 2019 17:00

Var: Lilla salen på ABF Spånehusvägen 47 / Malmö

Arrangör: Vänsterpartiet Malmö, Ung Vänster Malmö, Feministisk festival i Malmö