Flickadagen 2019


Välkomna på vårt evenemang för att uppmärksamma internationella Flickadagen!

Den 10/10 bjuder Stockholms FN-förening in till föreläsningsföreställning där Eva Kartus gestaltar Sofie Sager tillsammans med Susanna Arbinge som producent.

Vi bjuder in till teaterfika och diskussion om varför Flickadagen fortfarande är lika aktuell som den var på 1800-talet.

Anmäl er till info@fnstockholm.se


167 år före #metoo mötte Sofie Sager, den första kvinnan att få en man fälld för misshandel och sexuellt våld, sin förövare i rättegång. På hösten 2017 briserade #metoo. Tusentals kvinnor och flickor från alla sektorer i samhället berättade om sexuella övergrepp och ofredanden.

På 1850-talet var kvinnor i Sverige omyndiga. En offentlig kvinna var liktydig med en prostituerad. Kvinnors nöd var enorm. Trots detta skriver Sofie Sager förordet till sin rättegång och vinner! (i en mån en sån historia kan vinnas) Livet då var väldigt annorlunda mot hur livet är nu. Men ändå på många sätt, alltför likt.

När: 10 oktober 2019 18:30 - 10 oktober 2019 20:00

Var: info@fnstockholm.se / Stockholm

Arrangör: Stockholms FN-förening