Bildningspoden live: Marie Curie


Marie Curie är en av vetenskapshistoriens stora ikoner och var en av sin tids mest omtalade personer. Men vad är egentligen sant om denna mytologiserade fixstjärna? Vad gick hennes upptäckter ut på? Och vilket är Marie Curies viktigaste arv i vår tid?

Medverkande: Eva Hemmungs Wirtén, professor i medierad kultur vid Linköpings universitet och författare till den prisbelönta boken ”Making Marie Curie” (2015).

Karl Grandin, professor i vetenskapshistoria och föreståndare för Centrum för vetenskapshistoria, Kungliga Vetenskapsakademien.

Samtalet leds av Magnus Bremmer som driver Bildningspodden och är forskningsredaktör inom humanvetenskap på Stockholms universitet.

Torsdag 10 oktober 19:30-21:00 Under Fontänen, Sergels Torg Fri Entré (men kom i god tid för antalet platser är begränsat)

Bildningspodden live om Marie Curie är en del av programmet för Nobel Calling, en serie öppna evenemang med vetenskapsanknytning, kopplade till den vecka i oktober när årets Nobelpris tillkännages. Bildningspodden live på Kulturhuset Stadsteatern är starten för ett nytt samarbete kring öppna föreläsningar mellan Kulturhuset Stadsteatern och Stockholms universitet. Livepodden om Marie Curie samarrangeras även med Stockholms Kvinnohistoriska.

När: 10 oktober 2019 19:30 - 10 oktober 2019 21:00

Var: Under Fontänen Sergelarkaden 12 / Stockholm

Arrangör: Forum/Debatt, Stockholm University, Stockholms Kvinnohistoriska