Kvinnliga arbetare och reklam för den moderna tidens kvinnor


Föredrag om Malmö Strumpfabrik av professor Roger Johansson.

Plats: Slottet, våning 2 på Malmö stadsbibliotek

Malmö Strumpfabriks AB öppnade i november 1926 på Storgatan 20 och flyttade 1929 till större lokaler på Trelleborgsvägen, i det kvarter där Mobilia ligger idag. Malmö Strumpfabrik var först i landet med att tillverka natursilkesstrumpor men gick under 1940-talet alltmer över till det nya, moderna materialet nylon och till strumpbyxan, som fick sitt genombrott när kjolarna blev allt kortare. Nivella och Vogue är välkända märken som tillverkades på Strumpan. I fabriken arbetade som mest över tusen personer, men konkurrensen i strumpbranschen var hård och en fredag i slutet av januari 1992 stämplade det sista skiftet ut från Strumpan, för gott.

När: 3 oktober 2019 17:30 - 3 oktober 2019 19:00

Var: Stadsbiblioteket i Malmö Kung Oscars väg 11 / Malmö

Arrangör: Stadsbiblioteket i Malmö och Institutet för studier i Malmös historia