Radikal demokrati. Chantal Mouffe i samtal med Leonidas Aretakis


Om demokratin ska överleva måste de etablerade partierna ta tydligare politisk ställning mot varandra. Annars känner folket att deras röst inte spelar någon roll, menar den belgiska politiska filosofen Chantal Mouffe som ända sedan 1980-talet har varit ett centralt namn i den europeiska samhällsdebatten och numera är verksam vid Westminster-universitetet i London. Hennes idéer om politiskt alliansbyggande, där grupper hittar beröringspunkter och bestämmer sig för att kämpa tillsammans, har visat sig passa väl in i en tid där den tidigare så centrala klassfrågan trätt tillbaka till förmån för enfrågerörelser. Möt Chantal Mouffe i samtal med Leonidas Aretakis, kritiker och journalist.

Samtalet förs på engelska.

Arr: Tankekraft förlag och Göteborgs Litteraturhus

När: 28 september 2019 17:30 - 28 september 2019 18:30

Var: Världskulturmuseet / Göteborg

Arrangör: Göteborgs Litteraturhus och Världskulturmuseet