Bostadsvrålet 2019


VARMT VÄLKOMMEN TILL BOSTADSVRÅLET 2019!

Helgen 28-29 september 2019 samlas vi för ett bostadspolitiskt forum i Stockholm med seminarier, föreläsningar, film, workshops och internationella utblickar. Det kommer även finnas möjlighet att samtala med politiker från Stadshuset och framför allt delar vi erfarenheter om våra lokala kamper.

RÄTTEN TILL BOSTAD - BOSTADSAKTIVISM - BOSTADSPOLITIK

FREDAG - HUSBY Gratis bio: PUSH

LÖRDAG - HUSBY Filmvisning: PUSH av Fredrik Gertten Nyanländ=Bostadslös? Hyresgästorganisering kring förra sekelskiftet - Hannes Rolf, historieforskare Norra Järva stadsdelsråd har ordet Rundvandring i Husby – finansialisering av bostaden Migrant work and the fight for housing (In english) - Lucas Poy, researcher in history Housing from an international perspective: Toronto, Madrid & London. (In english) Hur studenterna tog kontroll över studentbostadsmarknaden - SSCO Om behovet av en samhällstillvänd bostadspolitik i folkflertalets intresse - Momentum Topplistan – för en verkningsfull bostadspolitisk agenda - Hyresgästföreningen Politikerfika

SÖNDAG - HÖKARÄNGEN Om en ökande bostadsojämlikhet - Carina Listerborn Vad gör bostadsojämlikheten med oss? - Carina Listerborn, Namo Martouf, Kvinnors byggforum Bostaden som mänsklig rättighet - hur når vi dit? - Jagvillhabostad.nu Renovräkt – Hyresvärdars maktspel och hur du tar striden! - Dominika Polanska och Sarah Degerhammar Hökarängens stadsdelsråd och Konsthall C Framgångssagor från verkligheten: Hogslätts Vänboende, Miethäuser Syndikat, Egnahemsfabriken Tjörn Striden om hyresrätten – offensiv mot Januariavtalet - Hyresgästföreningen Väst Gör motstånd mot ombildning & utförsäljning! - Hökarängen mot ombildning, Rågsved mot ombildning, Bagarmossen mot ombildning och Husby mot ombildning. The right to the city! - Fanzingo (In english) Politikerfika

För hela programmet, besök www.bostadsvralet.se

PLATS Lördag 28:e september: Folkets Husby. Söndag 29:e september: Konsthall C och Unga kontoret i Hökarängen.

Om du undrar över något, hör av dig till oss på bostadsvralet@gmail.com

Sedan starten 2014 har Bostadsvrålet kommit att bli en mötesplats för den bostadsaktivistiska rörelsen. Under två fullspäckade dagar lär vi oss om bostadspolitik och lyfter rätten att bo. I år gästas Bostadsvrålet av intressanta forskare, internationella bostadsaktivister och vi visar den omtalade filmen PUSH.

Alla har rätt till ett tryggt boende! Trots detta är bostadsfrågan politiskt försummad. Vi befinner i oss en brinnande bostadsnöd där många människor har svårt att klara sin vardag och saknar den grundläggande trygghet som hemmet utgör. Tillsammans kan vi skapa ett tryck så starkt att rätten till bostad inte längre kan ignoreras. Ditt engagemang i bostadsfrågan är viktigare än någonsin!

OM BOSTADSVRÅLET Bostadsvrålet är en nationell plattform där vi gemensamt för fram de boendes perspektiv. Tillsammans lär vi oss av varandras erfarenheter, om bostadspolitik och vi ställer krav! Till Bostadsvrålet bjuder vi också in intressanta forskare och detta år kommer vi gästas av internationella bostadsaktivister som berättar om sin kamp. Bostadsvrålet ordnas i år för 6:e gången sedan starten 2014. Tidigare år har Bostadsvrålet arrangerats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Umeå - och är nu åter i Stockholm 2019. Detta år arrangeras Bostadsvrålet bl.a. av Jagvillhabostad.nu, Kvinnors Byggforum, Arkitekturrevisionen och Alla ska kunna bo kvar. Bostadsvrålet arrangeras av boende och bostadslösa, och vi är partipolitiskt obundna.

www.bostadsvralet.se

När: 28 september 2019 09:00 - 29 september 2019 17:00

Var: Hökarängen, Husby / Stockholm

Arrangör: Bostadsvrålet , jagvillhabostad.nu,Konsthall C, ABF Stockholm, Arkitekturrevisionen, Alla ska kunna bo kvar