Storstrejk För Klimatet 27 September - FridaysForFuture


Arrangörer: Fridays For Future i samverkan med organisationer och enskilda inom nätverket KlimatSverige.

Plats, datum och tid: Medborgarplatsen / Mynttorget 27 september, 2019 13:00 - 15:00

Beskrivning: Storstrejken är en del av Global Week For Future med strejker och manifestationer över hela världen med anledning av FN-mötet i NY och veckan startar med Skolstrejk för klimatet, Fridays For Future 20 september. (https://www.facebook.com/events/2547743355545671/ )

Våra krav gentemot politiker och makthavare: 1. Begränsa den globala temperaturökningen till under 1,5 grader över förindustriella nivåer. 2. Klimat och miljö rättvisa (equity) för alla 3. Följa Parisavtalet och bevisa det. 4. Lyssna på den bästa tillgängliga förenade vetenskapen. Lyssna på klimatforskningen. 5. Utlys klimatnödläge och agera nu.

NÄR & VAR: 13.00 Samling & scenarrangemang på Medborgarplatsen. 14.00 Avmarsch för demonstrationståg / klimatmarsch till Mynttorget.

Dessa platser och tider är i nuläget preliminära & kan komma att ändras. Mer information om programmet, som artister, talare och andra detaljer om dagen uppdateras vartefter!

OBS! Det är viktigt för oss alla att detta blir en fredlig, partipolitiskt obunden och oberoende manifestation. Därför ber vi er att helt undvika loggor för partier och politiska nätverk samt företag. Ni får självklart delta, men med budskap kopplat till just denna strejk och vad ni vill förmedla och stå upp för just denna dag i fokus (utan loggor). Tack för att ni respekterar detta!

VAD DU KAN GÖRA FÖR ATT HJÄLPA TILL: Varje insats och bidrag är ovärderligt!

SPRID ORDET! Bland det mest värdefulla du kan göra för att hjälpa till är att sprida ordet om eventet - på din arbetsplats, till kollegor, familj, vänner och alla du känner, för att se till att det här blir en så stor och slagkraftig folkfest som möjligt!

BIDRA EKONOMISKT! Med den här typen av event och manifestationer tillkommer en hel del kostnader i form av scenteknik, personal, material, etc. Eftersom FridaysForFuture är en ideell rörelse är evenemanget det också och varje bidrag är varmt välkomna! Vi tar endast emot bidrag av privatpersoner och oberoende organisationer & nätverk.

Swish: 072 323 88 29 BG: 377-4429 Medd: FFF20-27SEPT

FUNKTIONÄRER SÖKES! Vill du hjälpa till att göra den här dagen till en succé som funktionär? Toppen! Anmäl dig direkt till: jonashugosson10@gmail.com så återkommer vi inom kort med mer detaljerad information.

Mer information om strejker i Sverige och världen över: https://www.fridaysforfuture.org/events/list

När: 27 september 2019 13:00 - 27 september 2019 15:00

Var: Medborgarplatsen / Stockholm

Arrangör: Fridays For Future Sverige och 2 andra