Poesi som protest och motstånd


Under rubriken "Poesi som protest och motstånd" möts Josefin Sîlan Karlsson (Älvsbyn) & Agnes Török (Stockholm), med sina dikter och i ett samtal om politiken bakom dem. De har vunnit priser och utmärkelser och tillsammans med Hanna Haag och Saga Hedberg bildar de Det Nya Gardet, poesikollektivet och syskonskapet som vunnit SM i kollektiv poesi och nyss har turnerat landet runt med Riksteatern i ryggen. Deras dikter berör feminism, antirasism, hbtq och kollektiv kamp.

Det blir en kväll med poesi, samtal, skratt, allvar, fika och framtidstro på Lillan i Luleå. OBS: Fritt inträde!

Josefin Sîlan Karlsson är en svenskkurdisk scenpoet med hjärtat i den norrbottniska glesbygden. Hon skriver personligt så det blir politiskt och politiskt så det blir personligt, med allvarlig humor och humoristiskt allvar. Josefin Sîlan är utbildad pedagog, vann Poetry Slam SM 2016 och är även en del av Det Nya Gardet, svenska lagmästare i poetry slam 2018.

Agnes Török är en prisbelönt spoken word poet som uppträtt på fyra kontinenter, vunnit poetry slams på två språk och samarbetat med bland annat SVT och brittiska BBC. Török har hållit två TED talks och publicerat fyra spoken word diktsamlingar, med spoken word förlaget Burning Eye Books och svenska Leopard Förlag (i samarbete med serietecknaren Bim Eriksson) och med Det Nya Gardet.

Arrangerar gör Rättighetscentrum Norrbotten som finansieras av MUCF (Myndigheten för civilsamhälles- och ungdomsfrågor), Region Norrbotten, Luleå kommun och Piteå kommun. Huvudman för verksamheten är Sensus studieförbund.

När: 21 september 2019 19:00 - 21 september 2019 20:30

Var: Lillan Luleå Skeppsbrogatan 16 / Luleå

Arrangör: Rättighetscentrum Norrbotten och Sensus Norrbotten