Global Week For Future Uppsala


Aktioner, aktiviteter och manifestationer varje dag i Uppsala under Global Climate Strike: Week for Future! Den 20 till 27 september mobiliserar klimatrörelsen till en strejk- och aktionsvecka över hela världen som beräknas bli den största klimatdemonstrationen i historien. Veckan sker mot bakgrund av att världens ledare är kallade till ett FN-toppmöte om Klimatet, den 21-23 september, där FN:s generalsekreterare hoppas att länderna ska öka sina klimatambitioner. Tillsammans kan vi visa de politiska ledarna att vi tar klimatkrisen på allvar, och att det är hög tid att de också gör det.

Program Uppsala*

20/9: Youth Strike. Kl. 10-18 på Forumtorget. Unga samlas och gör sina röster hörda i protest mot vuxenvärldens passivitet i klimatfrågan. Det blir musikframträdanden och andra aktiviteter på eftermiddagen. Det är även 52:a veckan i rad med Klimatstrejk på Forumtorget.

21/9: World CleanUp Day. Tillsammans gör vi Uppsala renare! Vi kommer att hålla aktiviteter och plocka skräp på Uppsalas gator, torg och parker. Tid och plats annonseras senare, men preliminär start kl. 11.

22/9: Aktionsdag. Kl. 11-13 på Forumtorget. Vi håller i en aktionsträning på Forumtorget. Kl. 13 kan sedan de som vill hänga med Extinction Rebellion Uppsala och genomföra en civil olydnads-aktion (fredlig och ickevåld) tillsammans med dem.

23/9: Climate Emergency Day. Kl. 15-19 på Forumtorget. Fokus på att Uppsala, Sverige och EU ska utlysa klimatnödläge.

24/9: Tree and nature day. Kl. 17-18 i Blodstensskogen hålls en manifestationför att bevara och utveckla grönområdena i Eriksberg, Uppsala och globalt. Med brandtal för miljön och träden. Rädda Eriksbergs Skogar berättar även om sin verksamhet och om naturvård/att skydda skogar. OBS i Blodstensskogen, skogen mellan Marmorvägen och Blodstensvägen i Eriksberg.

25/9: Ursprungsfolk/regnskogen. Kl. 15-19 på Forumtorget.

26/9: Education Day. Dagen fokuserar på kunskap och universitetens ansvar att förmedla klimatfrågans allvar till samhället. Tid och plats meddelas senare.

27/9 Earth Strike. 12-19 på Forumtorget. Stor politisk strejk för studerande, arbetande och alla som vill att klimatkrisen ska tas på allvar. Med festligheter så som musik och scenframträdanden. Det blir även 53:e veckan i rad med Klimatstrejk på Forumtorget.

*Observera att programmet är preliminärt och att det kan komma att ändras. Mer detaljerat program för varje dag kommer när evenemanget börjar närma sig. Maila gärna klimatstrejkuppsala@gmail.com om Du eller din förening har idéer för aktiviteter på någon av dagarna.

Klimatstrejk Uppsala / Fridays For Future Uppsala är ett partipolitiskt obundet nätverk av föreningar i Uppsala och Uppsalabor i alla åldrar som arrangerar klimatstrejker varje fredag kl. 15-17 på Forumtorget i Uppsala. Målet med klimatstrejkerna är att få Uppsala och Sverige att leva upp till Parisavtalet och 1,5-gradersmålet. Klimatstrejk Uppsala är en del av den globala Fridays For Future rörelsen. Deras hemsida: https://www.fridaysforfuture.org/

Vill DU engagera dig för att göra den här veckan möjlig? Fyll i vår enkät för att anmäla dig som volontär: https://forms.gle/Gz1mni65fUwr3zT4A

När: 20 september 2019 10:00 - 20 september 2019 19:00

Var: Forumtorget / Uppsala

Arrangör: Klimatstrejk Uppsala / Fridays For Future Uppsala och 6 andra