Rör inte vår Prideflagga! Demonstration mot fascism


I Sölvesborg har kommunstyret SD, M och KD (och ett lokalt parti) förbjudit Prideflaggan från att hissas av kommunen. Detta fruktansvärda beslut är bara det senaste uttrycket för en ännu mer fruktansvärd trend: Fascismen normaliseras.

Moderater och kristdemokrater samarbetar med SD i flera kommuner i Blekinge och Skåne. I riksdagen tog M och KD stöd av SD för sin katastrofala budget i vintras – och nu vill de börja förhandla med de sverigedemokratiska fascisterna. Till och med C och L, som i vintras isolerade Sverigedemokraterna, vill nu bjuda in SD till politiska samtal över blockgränsen.

Detta är ytterst farligt.

Fascismen växer även utanför parlamenten. Nazister marscherar på våra gator. HBTQ+-personer, kvinnor, rasifierade, flyktingar, urfolk, minoriteter och demokrater utsätts för allt mer hat, hot och förtryck. Våra rättigheter är under attack.

Samtidigt gör vi motstånd. Och motståndet växer – och fungerar. Trots allt fick SD inget inflytande över regeringsbildningen. I en tid där högerextremister som Trump, Putin och Bolsonaro tar makt världen över har Sverige hittills lyckats undvika en sådan katastrof. Tack vare vår kamp.

Nu samlas vi igen till försvar för människovärdet och mångfalden. För oss själva, för våra vänner, för våra medmänniskor. För demokratin.

TID OCH PLATS Nu på torsdag 19 september 18:00-19:00 samlas vi för en fredlig demonstration, i kärlek, vrede och solidaritet. Vi protesterar utanför Moderaternas högkvarter på Blaiseholmsgatan 4A i Stockholm mot deras normalisering av fascism och för våra fyra krav (se nedan). Ta gärna med en Prideflagga eller två – och en kompis eller tre.

OBS: polistillstånd söks – platsen kan ändras så håll utkik i detta event! Demonstrationen kommer äga rum i centrala Stockholm, så nära Moderaternas högkvarter som möjligt.

VÅRA FYRA KRAV Vi kräver av alla partier: 1. Inför verklig nolltolerans mot fascism - stoppa alla samarbeten och politiska samtal med SD! 2. Uteslut varje lokalavdelning och medlem som samarbetar med Sverigedemokraterna eller andra fascister! 3. Sluta kopiera SD:s politik – försvara demokratin och respektera flyktingars mänskliga rättigheter! 4. Hissa Prideflaggan - i Sölvesborg och alla andra kommuner!

HUR KAN JAG HJÄLPA TILL? Alla kan stötta genom att sprida eventet. Bjud in dina vänner, dela eventet och be gärna dina vänner göra detsamma. Om du dessutom vill hjälpa till med arrangemanget - t.ex. att kontakta media, fotografera/filma under demonstrationen eller bidra med Prideflaggor - välkomnas det varmt. Om du vill hjälpa till, skriv till Leo Calandrella Rudberg på Facebook eller leo.rudberg@gmail.com.

HUR KAN MIN ORGANISATION STÖTTA? Alla organisationer som stöttar demonstrationens krav är varmt välkomna att ställa sig bakom demonstrationen och listas då i eventet som medarrangörer. Detta innebär inte någon förpliktelse att praktiskt hjälpa till med arrangemanget (även om sådan hjälp välkomnas varmt). Kontakta Leo Calandrella Rudberg på Facebook eller leo.rudberg@gmail.com om ni vill ställa er bakom demonstrationen.

Kampen fortsätter!

hissaflaggan

När: 19 september 2019 18:00 - 19 september 2019 19:00

Var: Blasieholmsgatan 4A / Stockholm

Arrangör: Leo Calandrella Rudberg