Kosovos tystade kvinnor, Sthlm


Under Kosovokriget 1998-99 utsattes tusentals barn och kvinnor för systematiska våldtäkter och sexuella övergrepp. Många av offren begick självmord strax efter kriget, de andra tvingades till tystnad av sin sociala krets av så kallade hedersskäl. 20 år senare har dessa starka kvinnor äntligen börjat tala ut öppet om vad de har utsatts för och kräver rättvisa.

Vasfije Krasniqi-Goodman (själv utsatt för våldtäkt som barn under kriget) som blivit ansiktet utåt för dessa kvinnor kommer för att berätta om sin hemska historia, Feride Rushiti, Lirije Kajtazi, Kadire Tahiraj och Saranda Bogujevci gör henne sällskap från Kosovo. De arbetar dagligen för att rehabilitera kvinnorna och hjälpa de i sin vardag.

Inträde är kostnadsfritt, men föranmälan krävs via email till info@svealb.se. Er anmälan är slutförd först när ni får en bekräftelse per e-post. Vi bjuder även på kostnadsfri fika under dagen och likaså kommer det att finnas handgjorda souvenirer av kvinnorna och böcker till salu där alla inkomster går oavkortat till kvinnorna.

OBS! Hela seminariet är på engelska!

När: 17 september 2019 18:00 - 17 september 2019 20:00

Var: ABF Stockholm Sveavägen 41 / Stockholm

Arrangör: Svensk-Albanska Nätverket