Kvinnohistorisk skrivstuga: Kvinnor inom scenkonst


Vill du vara med och skriva in fler kvinnor i världens mest använda uppslagsverk på nätet – Wikipedia? Välkommen på skrivstuga med Stockholms Kvinnohistoriska, Musikverket och Nordiska museet. Medtag dator så bjuder vi på källmaterial, kunniga experter och fika.

Jämställdhetsglappet på Wikipedia är stort. Omkring fyra gånger så många av artiklarna handlar om män som om kvinnor. 90 procent av artiklarna är skrivna av män. Under den stora internationella konferensen Wikimania Stockholm har vi en chans att minska glappet.

Tillsammans med Nordiska museet och Stockholms Kvinnohistoriska anordnar vi två dagars skrivarstugor för att öka antalet artiklar om och av kvinnor på Wikipedia inom ämnena scenkonst och mode. Vilka artiklar behöver kompletteras med mer fakta och vilka kvinnor saknas helt i historien på Wikipedia?

Alla intresserade är välkomna att delta. Föranmäl dig gärna så vi vet hur många som kommer! Skicka ett mail till anmalan@musikverket.se och berätta vilken av dagarna du vill vara med på. Ett bra sätt att förbereda sig är att skapa ett konto så att du har det klart.

Tema: Kvinnor inom scenkonst Tid: 15 augusti kl 13–19 Plats: Musik- och teaterbiblioteket, Torsgatan 19 plan 5, Stockholm Medverkande experter: Karin Strand, Elisabet Andersson, Marianne Seid

Vill du inte skriva men är nyfiken på att titta förbi ändå för att lära dig mer om allt från barnamörderskor i skillingtryck till kvinnliga modeskapare så kom gärna förbi ändå, det är bara att titta in!

Här finns ett evenemang för den andra skrivstugan, 16 augusti på Nordiska museet: Kvinnohistorisk skrivstuga: Kvinnor inom mode

När: 15 augusti 2019 13:00 - 15 augusti 2019 19:00

Var: Musik- och teaterbiblioteket Torsgatan 19 / Stockholm

Arrangör: Musikverket och 2 andra