Lina Nyberg & Tania Saleh på Stockholms Kulturfestival


Svenska jazzsångaren Lina Nyberg och libanesiska artisten Tania Saleh är två självständiga och egensinniga musiker och kompositörer. Här möts de och skapar musik för att tillsammans hedra poeter och musiker de älskar från olika delar av världen: Sverige, Libanon, Iran och England. Deras musik överskrider språkliga och geografiska gränser och söker sig fram mot en gemensam konstnärlig grund. Det är lekfullt, eftertänksamt och levande. Som om inte det vore nog ackompanjeras de av briljanta jazzmusiker från Lina Nybergs band och den portugisiska trumpetaren Susana Santos Silva och egyptiska violinisten Nancy Mounir.

Medverkande:

Tania Saleh: Sång

Lina Nyberg: Sång

Nancy Mounir: Violin

David Stackenäs: Gitarr

Josef Fallerdahl: Bas

Susana Santos Silva: Trumpet

Peter Danemo: Trummor

När: 13 augusti 2019 21:00 - 13 augusti 2019 22:30

Var: Skeppsbron / Stockholm

Arrangör: Re:Orient och 3 andra