Queera Antifascister i Prideparaden 3/8


♥ Kamrater, syskon. Vackra arméer av älskande! ♥

För fjärde året i rad skapar vi tillsammans ett block för queera antifascister i prideparaden. Ett block, en plats, där vi kan samla vår ilska och våra kamper under parollen QUEERS AGAINST FASCISM. Tillsammans gör vi paraden till en dag för handling och protest, till en dag att visa på det akuta behovet av motstånd som den här tiden kräver av oss.

En klacksko skär över himlen. Det är 1969, en natt i slutet av juni, ljuset från neonskylten flyter ut i gatan: The Stonewall Inn. Nävar knyts i luften – en uppmaning som slår sig fram genom historien. Som manar oss. Snart tar vi tillbaka allt.

Det är vi som är rörelsen, och våra parader borde drivas av vrede, av längtan – inte av rosa pengar. Vi vet vilkas politik som drabbar vilka kroppar. Vi vet att fem flator är fler än fyra kristdemokrater. Inga kostymrasister undgår våra blickar. Vi är dem som kartlägger brotten, som ser allt, vi är dem som påminner: ingen regnbåge är stor nog för att täcka över våldet.

Vi ska kämpa mot fascismen på alla sätt möjliga. Vi ska kämpa som om våra liv hängde på det eftersom våra liv hänger på det. Vi vet att det är vi som är upproret: historiens vackraste skavsår, blommorna som slår ut i ditt bröst, solen i magen. Vi är de som vet allt om kamp, och om kärlek.

Motståndet, en viskning i ditt hjärta, ett vingslag genom luften, en sång vi sjunger, elden, hettan allt det varma, din handflatas svett, stjärnorna som störtar mot marken, vi som ser på varandra och vet: an army of lovers cannot loose.

Vi träffas under solen den 3 augusti och går tillsammans mot islamofobi, homonationalism och rasism. Mot kapitalismen och alla system som håller oss fångna. Vi träffas där, i sommarens sista starka andetag, och medan vi skriker och svettas, medan vi tappar bort oss i varandras kyssar, kallar vi på framtiden – vi vet att den är vår ♥

❀ NÄR? Lördagen den 3:e Augusti (samling 12.00) ❀ VAR? Norr Mälarstrand (Mer info om blocknummer och träffplats kommer)

När: 3 augusti 2019 12:00 - 3 augusti 2019 17:00

Var: Norr Mälarstrand Norr Mälar Strand / Stockholm

Arrangör: Queers Against Fascism Stockholm