Stolt författarsalong under Pride


Ingen Pride utan queera författare och böcker!

Den 1-2 aug bjuder Gamla stans bokhandel i samarbete med Brombergs Bokförlag vi in sex aktuella författare för att berätta om sitt författarskap och sina böcker. Det blir spännande samtal tillsammans med Saga Becker, Fredrik Apollo Asplund, Annika Hamrud, Aleksa Lundberg, Yolanda Bohm och Magnus Cadier och Casia Bromberg, förläggare på Brombergs.

Detta event gäller två dagar och två tillfällen, med olika författare. Tors 1 aug: Annika Hamrud, Aleksa Lundberg, Saga Becker Fre 2 aug: Fredrik Apollo Asplund, Yolanda Bohm och Magnus Cadier.

Fritt inträde! + fika ingår

Mer ingående om författarna och deras böcker:

1/8 kl 14-15 Saga Becker är skådespelare och vann en guldbagge för sin rollprestation i filmen "Något måste gå sönder" 2014. Hon är också författare som har skrivit feministisk erotik för antologin "Sommarnatt" och är nu aktuell med debuten "Våra tungor smakar våld" (Leopard förlag).

Aleksa Lundberg är författare, skådespelare, journalist och dramatiker. Hon debuterade 2018 (Brombergs) med den kririkerrosade "Bögtjejen" om sin uppväxt och kamp för att få vara sig själv, inte minst med kampen för att bli den första antagna transkvinnan på Scenskolan.

Annika Hamrud är journalist och författare. Hon är aktuell med boken "Fundamentalisterna" i vilken vi får följa de som drabbas av den nya vågen av homofobi, men också predikanter och aktivis­ter på vardera sida om lagen. Vilka tjänar på att sprida konspirationsteorier och att välja ut en grupp att demonisera?

2/8 kl 14-15

Yolanda Bohm är spoken-wordartist, poet, föreläsare och transaktivist. I januari 2018 utkom hennes kritikerrosade poesidebut "IKON" och under våren 2019 har hon gästspelat hos Unga Klara med föreställningen "Idol". Yolanda är ofta anlitad som programledare och conferencier, och invigningstalade på West Pride i juni.

Fredrik Apollo Asplund är skådespelare och go-go-dansare för bland andra Rebecca & Fiona, och talar flytande arabiska. Under rubriken "Professor Bög" gjorde han en serie radioreportage för P3 om sexualitet och identitet i Libanon. Apollo är aktuell med självbiografin "Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus".

Magnus Cadier är bokbindare och har också studerat litteraturvetenskap i Göteborg och gått Bibliotekshögskolan i Borås. Idag arbetar han som bibliotekarie i Skurups kommun och bor på Österlen. Magnus debuterade alldeles nyligen med romanen "November har trettioen dagar"

När: 1 augusti 2019 14:00 - 1 augusti 2019 15:00

Var: Gamla stans bokhandel Stora Nygatan 7 / Stockholm

Arrangör: Leopard förlag