Revolutionär Pride 2019


Syskon, vänner och kamrater: Välkomna till årets revolutionära pridefestival i Stockholm!🔥

Precis som förra året håller vi till på kulturhuset Cyklopen i Högdalen. Det blir tre dagar fyllda av fest, pyssel, samtal, workshops, vardagsmotstånd och mycket mer. Veckan avslutas med att vi går tillsammans med Queers Against Fascism Stockholm i ett gemensamt antifascistiskt block i prideparaden!

Revolutionär Pride är en antikapitalistisk queerfestival fri från rosa pengar och avpolitisering av hbtq-kampen. 2019 är det femtio år sen det genomfördes en polisrazzia mot klubben Stonewall Inn i New York där mängder av aktivister, queera barbesökare, och arga hbtq-personer gick till attack mot polisens ihållande trakasserier mot dem. Året efter arrangerades den första prideparaden och Stonewallupproret hade blivit startskottet för den moderna priderörelsen.

Vi vill under upploppets 50-årsjubileum hedra minnet av den kamp som format vår rörelse och som fortfarande pågår. Vi fortsätter kämpa mot ordningsmakten som slår, fängslar och deporterar oss. Vi fortsätter kämpa mot kapitalismen som begränsar våra liv genom själsdödande arbete och som inskränker strejkrätten, ett av våra viktigaste verktyg för arbetsplatskamp. Vi fortsätter kämpa mot heterosexualiteten och det tvåkönssystem som tvingar in oss i garderoben. Vi fortsätter i solidaritet med de av oss som är mest utsatta. Vi går hand i hand, kind mot kind och slåss mot det samhälle som dödar vår kärlek och vägrar oss frukterna av vårt arbete. Från 1969 till 2019 - vår historia kräver handling.

Revolutionär Pride sker mellan 31 juli-3 augusti.

🌹Mer info om årets schema kommer snart - håll utkik!🌹

Info om oss: Revolutionär Pride är en hbtq-organisation med rötter i den utomparlamentariska vänstern. Vi är feminister, socialister och antifascister som kämpar för ett samhälle fritt från rosa pengar och stängda gränser. Vår kamp är inte slut förrän alla är fria. Vill du hjälpa till under årets festival eller organisera dig med oss? Hör av dig! revpridesthlm@gmail.com

När: 31 juli 2019 18:00 - 3 augusti 2019 16:00

Var: Cyklopen Magelungsvägen 170 / Stockholm

Arrangör: Revolutionär Pride Stockholm och Cyklopen