Demonstration för aborträtten


Runt om i världen har kvinnors och tjejers rätt till abort börjat ifrågasättas på nytt. Länder som tidigare haft rätt till fri abort har nu börjat se över sin lagstiftning och i vissa fall ändrat möjligheten till abort. De har alltså backat i utvecklingen och begränsat kvinnors och tjejers rätt till sin egen kropp på nytt. Vårat grannland Norge röstade den 13 juni igenom att en kvinna inte fritt kan välja att abortera något av fostren när hon väntar flera. De måste nu få det godkänt via en så kallad abortnämnd. Även här i Sverige har abortlagen varit en aktuell fråga i debatterna inför EU-valet och flera partier har lyft förslaget att begränsa möjligheten till abort.

OCH HÄR SÄGER VI STOPP! Vi på Tjejjouren Meja anser att rätten till fri abort är en av kvinnors och tjejers mest grundläggande rättighet. Vi kommer aldrig att acceptera att dessa beslut tas. Vi vet också att dessa begränsningar för kvinnor inte leder till att färre aborter sker utan till att fler kvinnor dör till följd av en abort då de istället sker på osäkra och osanitära ställen.

Därför vill vi tillsammans med er bjuda in till en demonstration för aborträtten på Mynttorget i Stockholm söndagen den 7/7 kl.12.00. Vi på Tjejjouren Meja vill tillsammans med övriga jourer i Sverige visa omvärlden, Sveriges politiker, våra medmänniskor och inte minst alla kvinnor och tjejer att vi aldrig kommer backa i denna fråga.

Lista med talare kommer inom kort!

När: 7 juli 2019 12:00 - 7 juli 2019 14:00

Var: Mynttorget / Stockholm

Arrangör: Tjejjouren Meja och Indra Queer Trans & Tjejjour