Introduktion till utställningen "Arthur Jafa"


Välkommen till en introduktion av sommarens stora utställning "Arthur Jafa – En serie ytterst osannolika, men extraordinära överlämnanden (med Ming Smith, Frida Orupabo och Missylanyus)"!

Följ med Camilla Carlberg, avdelningschef Förmedling, genom en utställning där filmskaparen och konstnären Arthur Jafa i sina verk undersöker de historiska och samtida förutsättningarna för afrikan-amerikansk visuell kultur.

Från sin digra bakgrund inom independentfilm har Arthur Jafa – med laddade videoverk, fotografier och artefakter – på senare tid blivit en stark röst även på konstscenen.

Till den här utställningen har Jafa bjudit in fotografen Ming Smith, bildkonstnären Frida Orupabo och innehåll från Missylanyus YouTube-kanal, för att tillsammans bygga en plattform som både är politiskt reflekterande och visionär. Arthur Jafa är född 1960 och har tidigare samarbetat med regissörer som Spike Lee, John Akomfrah och Stanley Kubrick, samt gjort musikvideor till Beyoncé, Solange och Jay-Z.

På svenska Ingår i entré biljetten Utställningen visas 29 juni – 8 september 2019 Läs mer om utställningen här: https://www.modernamuseet.se/stockholm/sv/utstallningar/arthur-jafa/

När: 29 juni 2019 14:00 - 29 juni 2019 14:45

Var: Moderna Museet Exercisplan 4 / Stockholm

Arrangör: Moderna Museet