Våra minnen – vår framtid


VÅRA MINNEN – VÅR FRAMTID Kom med i uppropet för ett antirasistiskt monument i Malmö

Mötesplats Helamalmö, Nydalatorget 4, 18 juni, 17.00

Med en artikel i Sydsvenskan (1 maj, 2019) har vi startat ett upprop för ett antirasistiskt monument i Malmö. Ett sådant monument skulle fungera som ett minnesmärke över dem som den rasistiske seriemördaren Peter Mangs skadade och dödade, men också över hur samhället vände sig bort från de icke-vita offren och misstänkliggjorde dem, deras närstående och områdena där de bodde. Vi vill göra plats i offentligheten för erfarenheter av rasism, en plats där vi kan känna, samtala och samla oss inför framtiden. Ett antirasistiskt monument tillhör inte oss som tagit initiativ till uppropet utan måste skapas av alla som kommer att använda det. Kom med i uppropet!

Daniel Díaz, Nicolas Lunabba, Robert Nilsson Mohammadi, Manal Masri, och Showan Shattak

När: 18 juni 2019 17:00 - 18 juni 2019 20:00

Var: Nydalatorget 4 / Malmö

Arrangör: Antirasistiskt monument