Flyktpodden live


I samband med utställningen Speaking Memories – Förintelsens sista vittnen, bjuder vi in till Flyktpodden, ett samtal mellan en överlevande från Förintelsen, Tobias Rawet, och en flyktingungdom från i dag, Sara. Vad förenar och vad skiljer berättelserna mellan tid och rum?

Tobias och Sara kommer att berätta om sina erfarenheter för varandra och publiken och samtala om frågor som: Hur påverkar svåra erfarenheter oss som människor? Hur vaccinerar vi samhället mot rasism och fördomar?

Moderator är poddens initiativtagare Samuel Sjöblom från Mediehuset Fanzingo. Samtalet kommer att spelas in.

Sara är ensamkommande och har flytt från sin familj i Afghanistan efter att hon som 14-åring tvingats gifta sig med en äldre man och misshandlats av honom. Saras juridiska process befinner sig nu i Europadomstolen som tagit upp fallet efter att de kritiserat Sveriges hantering av ärendet. Tobias Rawet är född Polen och tvingades som barn att flytta till Ghettot i Lodz och förflyttades sedan till koncentrationslägret Ravensbrück. I över 20 år har han rest runt i Sverige för att berätta om sina erfarenheter.

Evenemanget är kostnadsfritt.

En del av projektet Speaking Memories, i samarbete med Judisk kultur i Sverige.

När: 12 juni 2019 18:30 - 12 juni 2019 20:30

Var: Historiska museet Narvavägen 13-17 / Stockholm

Arrangör: Historiska museet och Judisk Kultur i Sverige