TiLLSAMMANS endagsfestival


Varmt välkomna till endagsfestivalen TILLSAMMANS, 8 juni i Stensund, Trosa!

Upplever du att de berättelser vår samtid bygger på skaver? Att framgångsmyten om “ensam är stark” eller “pengar skapar lycka” snarare verkar leda vår civilisation mot avgrunden?

Funderar du på hur vi som mänsklighet kan vända vågen, komma samman, stärka varandra och agera som en samlad kraft för att ställa om samhället?

Känner du som vi, att det mesta blir roligare och mer meningsfullt om man gör det ihop med andra?

TILLSAMMANS-festivalen är för oss som hellre lever, bor, skapar och förändrar världen i sällskap med fler. Den är en hyllning till det vackra som uppstår när människor tar sin längtan på allvar, förenar sina viljor och handlar gemensamt.

Vi har bjudit in några av landets mest spännande personer, projekt och verksamheter som ser gemenskaper som nyckeln till en hållbar framtid. De jobbar med ekobyar, odlingskooperativ, kontakt med det vilda, bogemenskaper, jämställdhet kopplat till ekologi, framtidens bysamhälle och ceremoniarbete för naturen.

Vill du få inblick i kraften av att agera gemensamt, utmanas i din tro på vad som är möjligt och möta andra engagerade människor inom de områden du brinner för, då är detta festivalen för dig!

Vår ödmjuka förhoppning är att den du är när du anländer hit, ej kommer vara densamma när du åker härifrån.

Inbjudna talare och workshopledare:

David Jonstad - Författare och skribent (Kollaps, Jordad) https://davidjonstad.se/

Ingrid och Nikolas Berg - Framtidens by http://framtidensby.nu/

Vidar Vetterfalk - Ekologisk maskulinitet https://mfj.se/

Elinor Askmar - Sociala bogemenskaper, Göteborg https://goteborg.etc.se/nyheter/hon-kampar-kollektiv-besittningsratt

Annica Gustafsson - Odla tillsammans, Eskilstuna https://eskilstunafolkhogskola.nu/stadsodling/

Henrik Hallgren - Ekopsykologi, story-telling, nätverket Lodyn http://www.henrikhallgren.nu/

Emilia Rekestad - Omställningsrörelsen, vilda växter-vandring http://xn--omstllning-t5a.net/kurser/1yt/

Johan Örlander - Klanliv i det vilda https://www.naturliv.org/

Magnus Skånberg - Den moderna vilsenheten, motstridiga tankar om frigörelse och tillhörighet www.vilsenheten.magnusskanberg.se

Emma Linnros - Sånger för Jorden

Mattias Olsson - Film om Charles Eisenstein https://campfire-stories.org/

TILLSAMMANS är en heldagsfestival med föredrag, workshops, naturupplevelser, kultur och pass som festivaldeltagarna samskapar.

Dagsprogram: https://www.dropbox.com/s/n0d3o0s7wj2yuzw/Dagsprogram.pdf?dl=0

I festivalbiljetten kan du välja om du vill ha lunch och middag eller ta med din egen mat. Lunch och middag är vegansk buffet.

Festival + fika + lunch + middag 570 kr

Festival + fika + lunch 475 kr

Festival + fika + middag 445 kr

Festival + fika 350 kr

Anmäl dig på länken: https://simplesignup.se/private_event/150837/55961a7746

Senaste nytt från festivalledningen om transport och boende:

Transport: Lättast tar du dig till Stensund med bil, det går ingen kollektivtrafik hit. Kommer du från Järna? Bäst att samåka! Samåkning går bra att erbjuda eller efterfråga på fb-eventets vägg.

Reser du från Stockholm/Södertälje eller kommer med rikståg till Södertälje Syd? Då kan du ta buss 802 till Trosa från Södertälje hamn 7.41 eller Södertälje syd 7.48, framme i Trosa centrum 8.31. Där kan vi hämta 16 personer med minibussar. Återresa från Trosa centrum med buss 802 kl. 20.20 framme i Södertälje hamn 21.09 eller från Trosa 21.35 framme i Södertälje hamn kl. 22.34. Avfärd från Stensund med minibuss kl. 20 eller 21.15. https://www.sormlandstrafiken.se https://sl.se/ Boka din plats för hämtning och lämning via Pernilla på: pernilla.fogelqvist@stensund.se. Kostnad för plats i minibussen 50 kr/sträcka. Då får du också information om hur du betalar transporten.

Övernattning: Det finns möjlighet att övernatta på Stensunds camping före och efter festivalen. Anmäl dig genom att kontakta Annika Mettelsiefen: annika.mettelsiefen@stensund.se Kostnaden är 120 kr per tält och natt. Stensund är en naturskön plats belägen längst ute på klipporna vid Trosas kust med skog, ängar, vackra promenadstigar och badmöjligheter. Värt att uppleva!

Vår kultur av idag är “en berättelse om separation” där vi har tappat relationen till den natur vi är beroende av. Den västerländska livsstilen som hyllar individualism, konsumtion, digitalisering och “slit och släng” har lett till isolation och att vi på olika sätt förstör vår egen livsmiljö. Syftet med vår festival är att utforska en annan berättelse om vår samtid. En berättelse om kontakt - med oss själva, varandra och en samhörighet med allt levande. En berättelse som kan stärka oss i den stora uppgift som ligger framför oss: att gemensamt ta hand om Jorden.

Det vi står inför nu är den största utmaning mänskligheten ställts inför. Alla positiva samhällsförändringar har skett tack vare att en liten grupp människor har bestämt sig för att inte hålla tyst utan leva sin sanning. Med passion, övertygelse och riktning har få blivit fler och någras sanning till slut blivit allas. Just nu ser vi en global klimatrörelse, med en ung kvinna i täten, växa sig stark och svepa som en tryckvåg över världen. Det är kraften vi ser i att verka tillsammans.

Festivalen arrangeras av Sofi Håkansson och Pernilla Fogelqvist för kursen Hållbara gemenskaper, Stensunds folkhögskola. https://www.stensund.se/utbildningar/h%C3%A5llbara-gemenskaper-40515544

I samarbete med Leader Sörmlandskusten, ABF, Omställningsnätverket och GEN Europe (Global Ecovillage Network).

Vi längtar efter att få vara TILLSAMMANS med er!

När: 8 juni 2019 09:00 - 8 juni 2019 21:00

Var: Stensunds Folkhögskola / Trosa

Arrangör: Sofi Håkansson och Pernilla Fogelqvist