Feministiskt perspektiv på planeten, pengarna och politiken


Forskning pekar på att ökad jämställdhet påskyndar samhällets utveckling, tillväxt och välstånd. Enligt en studie av konsultfirman McKinsey skulle världens BNP öka med 26 procent under de kommande tio åren om kvinnor deltog på samma sätt som män på arbetsmarknaden. Flera studier pekar dessutom på ett samband mellan diversifierade ledningsgrupper och högre lönsamhet.

Men vilken tillväxt klarar planeten? Är det självklart att ett jämställt samhälle också blir ett fossilfritt och hållbart samhälle? Vi uppmärksammar Världsmiljödagen med ett samtal som tar sin utgångspunkt i antologin Women Leaders – Empowering Future Generations som Global Utmaning lanserar under seminariet.

Exemplar av boken kommer finnas att ta med sig från Kulturhuset.

OBS! Seminariet är gratis, men du måste ha en biljett till evenemanget. Biljett bokas här: https://kulturhusetstadsteatern.se/ForumDebatt/Evenemang/2019/Fira-Varldsmiljodagen-med-ett-feministiskt-perspektiv-pa-planeten-pengarna-och-politiken1/

Deltagare:

Sofia Breitholtz, vd, Reach for Change

Julia Reuszner, vd, Pepins

Anna Svahn, riskkapitalist, författare, grundare av Ekonomista, Cyg Cap

Jakob Lindahl, senior utredare, Jämställdmyndigheten

Catharina Ringborg, entreprenör, styrelse- och rådgivaruppdrag, bl.a Global Utmaning och Sustainable Energy Angels (tbc)

När: 5 juni 2019 17:30 - 5 juni 2019 19:00

Var: Under Fontänen Sergelarkaden 12 / Stockholm

Arrangör: Tankesmedjan Global Utmaning, Forum/Debatt, m fl