EU-val 2019: Toppkandidaterna möts i slutdebatt


Fler nattåg till Europa? Är copyrightdirektivet bra för internet – eller går det att riva upp? Hur löser vi migrationsfrågan? Behöver Europa mer, mindre eller precis lagom mycket inflytande från Bryssel? Och står valet verkligen mellan Emmanuel Macrons ultraliberala fria marknad eller Viktor Orbáns allt mer auktoritära stat?

Inför EU-valet arrangerar Forum/Debatt i samarbete med tidskriften Kvartal den enda debatt du behöver! Kvartals politiske kommentator Viktor Barth-Kron håller i taktpinnen, och de främsta kandidaterna i de partier som nu representerar Sverige i Bryssel har bjudits in för att debattera – allt från europeisk integration och säkerhetspolitik till infrastrukturfrågor och klimatet.

Debatten pågår kl 17.30-19.00. Efter debatten äntrar Kvartals veckopanel scenen för ett extrainsatt sammanträde. Baren är öppen hela kvällen, varmt välkomna!

Torsdag 23 maj, kl 17.30-21.00 Under Fontänen, Sergels torg/Sergelarkaden 12 Fri entré, men du måste reservera en biljett (giltig till kl 17.15 den 23 maj) för att vara säker på att få plats: http://kulturhusetstadsteatern.se/ForumDebatt/Evenemang/2019/EU-val-2019-Toppkandidaterna-mots-i-slutdebatt/

Medverkande:

Ana Süssner Rubin (V)

Fredrick Federley (C)

Heléne Fritzon (S)

Jakop Dalunde (MP)

Karin Karlsbro (L)

Peter Lundgren (SD)

Sara Skyttedal (KD)

Soraya Post (Fi)

Tomas Tobé (M)

Moderator: Viktor Barth-Kron, journalist

Observera att debatten livesänds på nätet. Insläpp för reserverade platser kl 17.00-17.15 torsdag den 23 maj, därefter släpps kvarvarande stolar utifrån först till kvarn-principen. Arrangemanget är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och tidskriften Kvartal.

När: 23 maj 2019 17:30 - 23 maj 2019 21:00

Var: Under Fontänen Sergelarkaden 12 / Stockholm

Arrangör: Forum/Debatt och 2 andra