Rissne Pride Picknick 2019


Ta med dig dina vänner, en filt och ditt favoritfika och njut av vår sköna stämning och gemenskap på 2019 års Rissne Pride Picknick!

Det kommer finnas möjlighet att prova på graffiti för barn, och vi bjuder på grillad korv så långt det räcker.

DATUM: Fredag 17 maj

TID: kl. 17.00 – 19.00

PLATS: Rissne torg

PROGRAM:

17.00 Start med musik El Sistema 17.15 Välkomsthälsning av Sofia Modigh, IOGT-NTO 17.20 Tal Eva Brunne, biskop Svenska kyrkan 17.30 Feministas Acidas, brasilianska trummor 17.45 Tal Brassar - Brasiliens vänner för demokrati Bartira Fortes och Clara Lee Lundberg
18.00 Musik av DJ KALI

HUVUDARRANGÖR: IOGT-NTO Blå Linjen

MEDARRANGÖRER: Tillsammans Sundbyberg, Lärarförbundet Sundbyberg, Sundbybergs folkhögskola, Långholmens folkhögskola, Rissnekyrkan, Svenska Kyrkan Sundbyberg, NBV Öst

BAKGRUND: Rissne Pride startade 2016 som en markering mot homofobisk skadegörelse på Rissne torg – för kärlek och mot hat och diskriminering. Många slöt upp och sedan dess har vi firat Pride varje år.

Rissne Pride Picknick accepterar inte homofobi, transfobi, rasism, kränkningar eller annan oschysst behandling av våra medmänniskor. Vi är partipolitiskt obundna och därför kommer vi utan partisymboler och det är fritt från partipolitiska utspel.

När: 17 maj 2019 17:00 - 17 maj 2019 19:00

Var: Rissne torg / Stockholm

Arrangör: IOGT-NTO Blå Linjen och 6 andra