Kurs/ Sök Film, Text och Performance


Det här är en kurs för dig som vill arbeta konstnärligt med politiska frågor. Du ges möjlighet att utveckla ditt politiska språk genom konstnärliga strategier och du får kunskap och verktyg inom performance, text och film/rörlig bild. Du som söker kan ha mycket eller litet erfarenhet av konstnärligt arbete, det viktiga är att du brinner för konst och politik och att du är intresserad av att arbeta och utvecklas i grupp.

Utifrån en aktivistisk tradition använder vi kroppen och de medel som finns tillgängliga för att undersöka och gestalta det privata och det politiska och du lär dig gestalta teori och filosofi genom konstnärlig praktik. Stort fokus läggs på den konstnärliga processen; att utforska vad, varför och för vem vi berättar är lika viktigt som hur.

Vi diskuterar konstens påverkan på politik i samtiden och historiskt, estetiska och etiska val, konstnärligt ansvar – konstnärlig frihet och frågeställningar utifrån konst som en del av samhällsdebatten. Vi arbetar för att stärka, påverka, skapa gemenskap och diskussion och samarbetar med grupper och aktörer både inom och utanför skolan. Vi lär oss ge och ta emot konstruktiv kritik och att se vårt arbete som en del av en pågående process. Vi lär oss strukturera och planera arbetet – från estetiska val till ekonomisk planering.

Delar av undervisningen sker tillsammans med Feministiskt Fokus: Teater och Feministiskt Fokus: Regi. Kursens studietakt är på 100 % och delar av undervisningen sker på kvällstid.

Kurstid: 19 augusti 2019 – 8 juni 2020

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå

Kontaktperson: Johanna Gustavsson, johanna.gustavsson.kvi@folkbildning.net

Du kommer också att kallas till en antagningsworkshop, antingen söndag 12 maj eller tisdag 14 maj. Du väljer vilken dag du vill komma när du fyller i ansökan. Här ansöker du: http://kvinnofolkhogskolan.se/kurser-ansokan/feministiska-studier/feministiskt-fokus-filmaktivism/

När: 12 maj 2019 09:00 - 12 maj 2019 18:00

Var: Kvinnofolkhögskolan Första Långgatan 28B / Göteborg

Arrangör: Kvinnofolkhögskolan Göteborg