Skrivworkshop för kvinnor och transpersoner


SKRIVWORKSHOP "YOUR SILENCE WILL NOT PROTECT YOU" Workshopen är för alla kvinnor och alla som identifierar sig som transpersoner, och kursen leds av författarna Felicia Mulinari och Katja Timgren.

OBS! GRATIS MEN FÖRANMÄLAN! Anmälan på mail: katja.timgren.kvi@folkbildning.net Anmäl dig nu för att vara säker på att få en plats.

Genom att skriva och prata med varandra undersöker vi frågor som till exempel: vilka berättelser tystas i samhället? På vilket sätt används språket för att skapa rasism och stereotyper? Och hur kan vi använda språket för att skapa andra blickar och berättelser, för att göra motstånd mot rasism? Hur kan vi göra våra röster hörda tillsammans?

Vi skriver dikter, berättelser och tankar på ett fritt och kreativt sätt. Du får skriva egna texter och testa att skriva kollektivt. Om du vill får du läsa det du skriver för de andra i gruppen. Du kan ha skrivit mycket eller lite tidigare - men det viktiga är att du är nyfiken.

Fikapaus ingår - biblioteket bjuder på kaffe, te och veganska kanelbullar.

Bilden föreställer Audre Lorde. Bild: Elin Hjerthén. Originalfoto: Dagmar Schultz.

Workshopen är ett samarbete mellan Kvinnofolkhögskolan, Biskopsgårdens bibliotek och Biblioteksvännerna i Biskopsgården.

Your Silence Will Not Protect You är också namnet på en längre skrivarkurs som pågår i ett år på deltid på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Kursen har liksom workshopen lånat sitt namn från ett tal av författaren och aktivisten Audre Lorde. Ansökan till den årslånga kursen inför kursstart i höst, har öppet nu: http://kvinnofolkhogskolan.se/kurser-ansokan/feministiska-studier/your-silence-will-not-protect-you/

När: 6 maj 2019 17:30 - 6 maj 2019 20:00

Var: Biskopsgårdens bibliotek Vårväderstorget 3 / Göteborg

Arrangör: Biskopsgårdens bibliotek och Biblioteksvännerna i Biskopsgården