Petra Hultman / Standard - En utställning om arbete i hemmet


Österängens Konsthall är stolta att kunna presentera ett av Sveriges nu flitigaste konstnärskap. Petra Hultman har sedan examen från Kungliga Konsthögskolan 2017 bland annat ställt ut på Göteborgs Konsthall, Gävle Konstcentrum och Färgfabriken i Stockholm. Nu kommer hon till våra breddgrader med utställningen som 2018 belönades med Beckers Konstnärsstipendium.

Petra Hultman (f. 1983) utforskar i sitt arbete förhållandet mellan arbete, tid och värde genom arkivmaterial, readymades och installationer, med fokus på kvinnors reproduktiva arbete och kvinnoideal. Petra Hultmans farföräldrar var bosatta i Smålandstenar på det småländska höglandet och installationerna innehåller arbeten från deras stora hantverksproduktion.

VERNISSAGE 27 april kl 13:00 Kom och lyssna på ett spännande panelsamtal mellan konstnären Petra Hultman, Eva Landén som är utvecklare för hemslöjd på regionen, utställningens producent Jesper O. T. Andersson och konsthallens verksamhetsledare Johanna Linder som agerar moderator.

Observera att upplevelsen av utställningen är begränsad den 19 maj på grund av annat pågående evenemang i konsthallen.

När: 27 april 2019 13:00 - 27 april 2019 16:00

Var: Österängens Konsthall Birkagatan 8 / Jönköping

Arrangör: Österängens Konsthall