Sorgetåg för massutrotningen


På långfredagen sörjer vi tillsammans gående i en procession längs Avenyn. Vi samlas fredag den 19e april kl 13 på Götaplatsen och vandrar ner till Gustav Adolfs torg. Klä dig i svart begravningsklädsel och ta gärna med symboler för utdöda/hotade arter, både djur och växter.

Den sjätte massutrotningen pågår.

Vi sörjer många arter. Utrotningen fortsätter och moraliskt har vi ingen rätt att låta detta ske. Det pågår en ekologisk kris och den biologiska mångfalden minskar i rasande takt. Allt levande är värt att bevara och vi människor är en del av naturens väv.

Vi samlas för att känna gemenskap i sorgen och för att känna kraft och energi att göra det som krävs för att bevara livet på jorden.

Detta är en helt öppen och fredlig manifestation.

För allt levande - join the rebellion!

När: 19 april 2019 13:00 - 19 april 2019 15:00

Var: Götaplatsen / Göteborg

Arrangör: Extinction Rebellion Göteborg