Efter film om Josefin Nilsson: MÄN gör storsatsning på turné för män


Efter den uppmärksammande dokumentären om artisten Josefin Nilsson har många män velat engagera sig mot mäns våld mot kvinnor. Svenska Postkodstiftelsen har nu beviljat MÄN ökat anslag för en extrainsatt #eftermetoo-turné på 20 orter runt om i landet.

De första mötena på turnén har redan varit och skedde på Södra teatern i Stockholm och Länsteatern i Visby med skådespelare och allmänhet. Postkodstiftelsen har nu beviljat ett extra anslag för denna extrainsatta turné över landet. Sammanlagt är 20 extra möten inplanerade. Alla som ser sig som män är välkomna att på mötet prova på MÄNs samtalsmetod och gå med i en samtalsgrupp.

– Nya berättelser om övergrepp kommer upp till ytan hela tiden och #metoo-rörelsen får förnyad kraft för varje berättelse. Viljan att agera och förändras är stor och vi är därför stolta över att tillsammans med organisationen MÄN ta vara på detta och möjliggöra för fler samtal i projektet #eftermetoo, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

Organisationen MÄN har lång erfarenhet av att arrangera självreflekterande samtalsgrupper för män, både i Sverige och på olika platser i världen. Hösten 2017 samlades ett hundratal män på ett stormöte under pågående #metoo. Det var början på en växande samtalsrörelse som nu turnerar runt Sverige.

– Vi vet att det självreflekterande samtalet skapar en djup förändring hos den som deltar, men även en förändring mellan deltagarna som de tar med sig till sina andra relationer och i samhället i stort. Stor förändring börjar med små samtal, säger Alán Ali, ordförande i MÄN.

Turnéplan Fler orter kan tillkomma. Lokaler och mer information kommer fortlöpande att uppdateras i MÄNs sociala medier samt hemsidan män.se/eftermetoo.

April:

17 april Göteborg 18:00, Kvinnofolkhögskolan. 23 april Gävle 18:00, Musikhuset. 24 april Falkenberg 18:00. 25 april Halmstad 18:00, Sturegymnasiet. 29 april Falun 19:00, Gamla Elverket.

Maj :

8 maj Örebro 18:00. 11 maj Ljusdal 15:00, Unitis 15 maj Bagarmossen/Linje 17 (preliminärt datum) 19 maj Norrtälje 18:00. 20 maj Lund 18:00. 20 maj Norrköping 18:00, ABF Bergslagsgården 21 maj Malmö 18:00, Scandic Sankt Jörgen. 22 maj Uppsala 18:00. 24 maj Umeå 18:00.

Juni Stockholm, Järvaveckan

Juli Visby, Almedalsveckan

För mer information, kontakta: Catrin Söderberg, pressansvarig MÄN catrin.soderberg@mfj.se 070 - 517 82 77

MÄN är en ideell organisation som arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att mäns våld ska minska. Vi vill att fler män ska engagera sig för jämställdhet och att fler män tar ett större ansvar för omsorgen. Vår vision är en jämställd värld utan våld. www.män.se

Projektet #eftermetoo – samtalsgrupper för män startade i juni 2018 och avslutas i november 2019. Se turnéplan på män.se/eftermetoo. #Eftermetoo är finansierat med stöd från Svenska Postkodstiftelsen.

När: 17 april 2019 18:00 - 7 juli 2019 18:00

Var: /

Arrangör: MÄN