Bio Global: Birds of passage - Förhandsvisning & samtal


Välkommen på förhandsvisning av hyllade Birds of passage! Oscarsnominerade regissörerna Ciro Guerra och Cristina Gallego är tillbaka med en film om Colombias droghandel. Birds of Passage hyllades stort under den senaste Cannes-festivalen och blev bland 9 filmer utvald till Oscarsgalans short list för Bästa utländska film.

Bio Global är ett samarbete mellan FUF - Föreningen för Utvecklingsfrågor, Globalportalen.org och Bio Rio. Under våren visar vi de två tankeväckande filmerna Kapernaum (27/2) och Birds of passage. Efter filmerna blir det samtal där vi, tillsammans med gäster, vrider och vänder på verkliga utmaningar som världen står inför idag.

Biljetterna kostar endast 60kr och köps här: https://www.biorio.se/#/movie/1040

//

Film har den magiska kraften att kunna inspirera, påverka och öka medvetenheten om viktiga frågor. Många spelfilmer utforskar globala utmaningar som konflikt, fattigdom och diskriminering. De kan hjälpa oss att se världen och identifiera oss med platser och problem vi kanske inte vet så mycket om.

Om Birds of passage: Colombia under 1970-talet. Hippiekulturen är stor bland amerikanska ungdomar och intresset för marijuana växer. Lokala småbönder ser en möjlighet och blir snabbt internationella affärsmän. I Guajira-öknen tar en Wayuu-familj från urbefolkningen täten i den nya affärsverksamheten och får smaka frukterna av snabba pengar och makt. Men när girighet och heder smälter samman blåser en familjefejd upp till våldsamma proportioner.

Samtalsgäster: Magnus Linton, journalist och författare till böcker som Americanos (2005) och Cocaína – en bok om dom som gör det (2010) Claudia Arenas, chef för effektivitets- och kvalitetssäkring och f.d. Colombiachef på Forum Syd

Samtalet efter filmen pågår i ca 30 minuter. Välkommen att fortsätta samtalet i bistron fram till kl 22!

När: 17 april 2019 19:00 - 17 april 2019 22:00

Var: Bio Rio Hornstulls Strand 3 / Stockholm

Arrangör: FUF - Föreningen för Utvecklingsfrågor och 3 andra