Aktion för klimatnödläge


Politikernas passivitet får inte fortgå, delta i upproret mot klimatförändringen!

Extinction Rebellion Göteborg anordnar en aktion med syftet att få Göteborgs kommun att utlysa klimatnödläge. Liksom alla XR:s aktioner är denna helt icke-våldslig.

Det har lämnats in ett medborgarförslag om att Göteborgs kommun ska utlysa klimatnödläge. Förslaget har redan fått drygt 1200 röster och det på rekordtid! Nu anordnar vi en aktion med syftet att få kommunen att anta förslaget. Att utlysa klimatnödläge skulle innebära att kommunen erkänner att stora åtgärder krävs och att klimatkrisen sätts först i alla överlägganden. Hela förslaget hittar du här (där kan du även rösta för det): https://goteborg.se/wps/portal/start/kommun-o-politik/sa-kan-du-paverka/har-du-ett-battre-forslag/goteborgsforslaget/aktuella/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziAwxdHA1NTAy9LQI8XQwcjT0CQy2DjIzcDUz0w8EKTIBsQy-gAnc_Q3OgAsPQIHNnFyMLJxP9KGL0G6AARwOnICMnYwMDd38j4vTjURCFYTyyRfoFuaGhoY6KigC9IYPF/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

Aktionen är en blockad och det kommer finnas roller med olika nivåer av risk för juridiska följder. Ingen tidigare erfarenhet är nödvändig, alla är välkomna! Vi samlas i Bältesspännarparken onsdagen 17/4 klockan 16.00 där vi pratar igenom blockaden innan vi gemensamt tar oss till tänkt plats. Inga förberedelser behövs. Vi rekommenderar dock aktionsträningen som kommer att hållas inför aktionen. Träningen är den 13/4 kl. 10.30- ca. 13.30 och innehåller t.ex. strategier kring beslutsfattande under en pågående aktion, mediaträning och juridik. Se separat event för aktionsträningen: https://www.facebook.com/events/304554226887699/?ti=cl

Aktionen är en del av International rebellion week. I Sverige kommer aktioner ske i flera städer. Veckan inleds i Stockholm med vad som väntas bli XR:s hittills största aktion i Sverige, häng gärna med på den också! Se separat event: https://www.facebook.com/events/642825039481076/

När: 17 april 2019 16:00 - 17 april 2019 19:00

Var: Bältesspännarparken Kungsportsavenyn / Göteborg

Arrangör: Extinction Rebellion Göteborg