Stand Up Yours andra kväll!


Allra varmaste välkomna på Stand Up Yours andra kväll på Fotografiskas Studio Live!

Med oss har vi följande diamanter:

Mian Lodalen

James Lórien MacDonald

Josefin Sonck

och cirkuskollektivet MPAC!

samt stans hetaste butch DJ Matilda 'Kingen' Berggren!

Allt under ledning av våra ständiga och ibland oanständiga klubbdirektörer - Therese Sandin & Pernilla Hammargren.

[FÖRKÖP & BILJETT]

Till andra kvällen av SUY erbjuder vi förmånliga förköpsbiljetter där det ingår tillträde till Fotografiskas prisvärda utställningar samt ett glas vin/öl el alkoholfritt🥂

Här bjuder vi även in till förhäng i Studion från kl 18:00 samt efterhäng till kl 01:00!

[Mian Lodalen] Författare, krönikör & debattör. Framförallt är Mian Lodalen en av landets mest älskade flatikoner som stått på HBTQ- och feminist-barrikaden för och med oss sedan 80-talet. Med böcker som Liten handbok i konsten att bli lesbisk (tillsammans med Matilda Tudor) har hon befriat flator i hela landet ut ur garderoberna. Aktuell med hyllade nya boken I döden för dig (med Maria Ahlsdotter).

[James Lorien MacDonald] En finsk-kanadensisk ståuppkomiker och en gay transman. Han grundade Helsinki's Feminist Comedy Night och The Feminist Comedy Academy, där rookies ”gets their revolution on”. Aktuell med att ha tagit sin soloshow ”Gender Euphoria” till Brighton Fringe Festival. Han har även uppträtt på Stockholm Pride, samt i Danmark, Tyskland, Kanada och Singapore.

[Josefin Sonck] Josefin är en finlandssvensk komiker som på bara några år gjort sig ett namn på den svenska humorscenen. 2017 tog hon hem priset som Årets nykomling på Svenska Standupgalan och ni har kunnat se henne i Släng dig i brunnen och tillsammans med Elin Almén är hon en av hjärnorna bakom ”#Flickstreck” på Viafree.

[M.P.A.C] Prisbelönta scenkonstkollektivet Mighty Performance Arts Collective går sin egen väg inom cirkusvärlden och skapar med humorn som driv och leken i fokus clownen för 2019! De bjuder under kvällen på två feministiska punkcirkus-akter från föreställningen HAIRY TALES!

[DJ Matilda 'Kingen' Berggren] Bredängs Ruby Rose ger oss alltid hitsen vi älskar att älska! Matilda har podden Amen stäng av då, är programledare på Sveriges Radio och anordnar butch-camps med fokus på butch-identitet.

[Therese Sandin] Senaste två åren har hon varit förkomiker åt Johan Glans på hans ”World Tour of the World”. Var under 2018 ute på turné landet runt med sin första soloshow ”Tjockis - en superviktig standupshow” och ses i SVT:s ”Släng dig i brunnen”.

[Pernilla Hammargren] En av grundarna till Stand Up Yours. Själv gjorde hon standup-debut för 12 år sedan och har de senaste åren varit ute på turné med showen ”Dykes on sparkbikes” och är nu ute med showen ”Homo Aloneo”.

[SUY] Den feministiska humorklubben Stand Up Yours startades 2014 i sann DIY-anda för att skapa en humorscen för kvinnor och HBTQueers och för publiken som länge längtat efter dem. Sedan dess har de förnyat ståuppscenen och presenterat landets bästa komiker, nya stjärnor och rookies för utsålda hus.

-MED STÖD FRÅN REGION STOCKHOLM OCH STOCKHOLM STAD-

KÖRSCHEMA

18:00 Förhäng med Dj Mathilda ”Kingen” Berggren 19:30 Show 20:30 - 20:45 Paus 20:45 Show 21.30 Efterhäng

När: 29 mars 2019 18:00 - 30 mars 2019 01:00

Var: Fotografiska Studio Live Stadsgårdshamnen 22 / Stockholm

Arrangör: Stand Up Yours och Fotografiska Stockholm